М’ята будь-якого напою додає характерну свіжість і приємний аромат. З березовим соком ця трава поєднується особливо добре. Також пропонуємо додати пару кружечків апельсина – для додаткової кислинки.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Сік березовий – 5 л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Апельсин – 1 шт.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- М’ята свіжа – 2 – 3 гілки
Процес приготування:
Як почати готувати березовий сік з м’ятою на зиму? М’яту можна використовувати як свіжу, так i сушену. Сировина в будь-якому випадку ретельно миємо й потім заливаємо гарячою водою на пару хвилин. Після цього гілочки одразу дістаємо їх води і викладаємо на чистий рушник.
Березовий сік проціджують через марлю в каструлю і ставимо на плиту. Нагріваємо сік до дуже гарячого стану, але не кип’ятимо.
Банки моєму, стерилізуємо будь-яким звичним для вас способом. Так само чинимо і з кришками.
Апельсин промиваємо і ошпарюємо окропом для дезінфекції. Потім обсушуємо його і ріжемо на кружечки середньої товщини. Якщо трапляються кісточки, видаляємо їх.
Укладаємо в підготовлені банки кружечки нарізаного апельсина. Додаємо цукровий пісок і лимонну кислоту в зазначеній кількості, закладаємо гілочки м’яти. Розливаємо В банки гарячий березовий сік. Для зручності можна використовувати широку лійку.
Відразу закручуємо стерилізованими банки сухими кришками за допомогою спеціального ключа. Перевертаємо тару догори дном і в такому положенні залишаємо сік остигати. Вже стывшие банки з соком прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце.
Смачного!