Бешбармак з баранини наші господині часто доповнюють картоплею. Вона надає страві особливу ситність і дещо інший смак. Незмінною основою бешбармака є варена баранина і тісто у вигляді ромбів. Страва має особливий варіант подачі до столу, це важливо. Приготувати вдома бешбармак з баранини з картоплею нескладно, і час витрачається на відварювання м’яса.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Баранина – 1.5 кг
  • Картопля – 8 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 2.5 склянки
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Приступимо до готування бешбармака з баранини з картоплею. Баранину, бажано на кісточці, розрізати на великі шматочки, промийте і покладіть у велику каструлю. Потім залийте її холодною водою і поставте на плиту. Коли бульйон закипить, зніміть з поверхні пінку і варіть м’ясо на невеликому вогні протягом 2,5–3 годин.

За півгодини до закінчення готування м’яса покладіть в бульйон почищені цибулину і моркву, додати горошини чорного перцю, лаврові листочки і по своєму смаку сіль.

Поки м’ясо вариться, замісіть тісто для локшини. У посуд для замішування тіста розбийте яйця, насипте сіль і просіяне борошно. Спочатку ложкою, а потім руками добре вимісіть тісто до тугий однорідної консистенції, як для пельменів.

Замішане тісто скачайте в колобок, загорніть в шматочок харчової плівки і залиште на 30 хвилин для відпочинку.

Решті цибулю очистіть від лушпиння і наріжте на півкільця.

Нарізану цибулю перекладіть в окрему каструльку, налийте до нього трохи м’ясного бульйону, сіль і чорний перець і поваріть протягом 2 хвилин, щоб він залишився хрустким.

Відпочиле тісто розкачайте в лист товщиною до 3 мм, як для пельменів, і потім наріжте його на ромбики.

Зварену баранину дістаньте з бульйону і наріжте шматочками.

В окремій каструлі відваріть до готовності очищений і крупно нарізану картоплю. Його можна відварити і в м’ясному бульйоні.

Частина м’ясного бульйону перелийте в іншу каструлю і зваріть в ньому підготовлену бешбармачную локшину. Варіть локшину не більше 5 хвилин. Потім її шумівкою перекладіть на блюдо для складання бешбармака.

На локшину розкладіть шматочки відвареної баранини. Поверх її покладіть цибулю. По краю блюда укладіть відварену картоплю. Бешбармак з баранини з картоплею готовий. Можете подавати до столу.

Смачного!

Бешбармак Бешбармак з картоплею