Дуже смачне блюдо башкирської кухні. Апетитна лапша і відварне м’ясо гусака з м’яким цибулею. Відмінна ідея для святкового столу і зустрічі гостей! Пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гусак – 1,5 кг
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Вода – 0.5 ст.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як почати готувати бешбармак з гусака з картоплею? Гусака промиваємо і ставимо варитися. Вода повинна на 1,5 см покривати м’ясо. Доводимо її до кипіння, знімаємо пінку і варимо до готовності, трохи зменшивши вогонь близько 2 годин.
Через годину додаємо до гусака одну очищену цибулину. Решта 2 ріжемо півкільцями. І заливаємо кип’яченою водою на 15 хв, потім зливаємо воду.
Борошно просіваємо, з’єднуємо з яйцем і холодною водою. Додаємо сіль і замішуємо тісто, густе і еластичне. Тісто добре вимісити. Даємо йому постояти 15 хв
Тепер розкачуємо тісто дуже тонким шаром близько 2 мм. І розрізаємо на ромбики 4 на 4 див. Посипаємо борошном і залишаємо підсохнути.
Виймаємо гусака і нарізаємо його на шматочки досить великого розміру.
Варену цибулину викидаємо, а в бульйоні відварюємо локшину з приготованого тесту 3-4 хв
Викладаємо тісто на тарілку, зверху кладемо м’ясо гусака і посипаємо все цибулею. Окремо подаємо бульйон.
Смачного!