Казахська бешбармак – це живильна наваристое страву, яке можна подавати на обід і вечерю. Приготувати його можна в домашніх умовах. Оцініть цікавий у виконанні традиційний рецепт.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина на кістці – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
- Для локшини: –
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Вода – 180 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування бешбармака зі свинини по-казахськи. Свинину ретельно промиваємо, потім заливаємо водою і ставимо на вогонь. Додаємо сіль і спеції за смаком. Варимо бульйон не менше 1,5 годин.
У мисці змішуємо яйця, борошно, сіль і воду.
Замішуємо тісто в щільний ком і даємо йому «відпочити» 15 хвилин.
Потім тісто тонко розкачуємо і розрізаємо спочатку на смужки, потім на невеликі ромбики. Залишаємо їх підсихати на час.
Після того як м’ясо отварится, дістаємо його з каструлі і відокремлюємо від кісточки. Бульйон ж проціджуємо.
Чистимо цибулю та нарізаємо його на дрібні кільця. Ошпарюємо в бульйоні.
Домашню локшину також варимо в готовому бульйоні близько 4 хвилин. Після відкидаємо на друшляк.
Гарячу локшину викладаємо на плоску тарілку, далі кладемо м’ясо і ошпарений цибулю. Бульйон наливаємо в окремий посуд, і додаємо в нього свіжу зелень. Можна подавати до столу!
Бешбармак Бешбармак з свинини Бешбармак класичний