Бездріжджовий паска з родзинками за своїм смаком і текстурою подібний кексу. Його приготування займає трохи часу, тож рецепт зручний для сучасної жінки. В цей паску можна додати різні сухофрукти.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Ізюм – за смаком
- Курага – за смаком
- Яйце – 3 шт.
- Ванілін – на кінчику ножа
- Розпушувач тіста – 1.5 ч. л.
- Шафран – 0.5 ч. л.
- Цукрова пудра – 1 ч. л.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати бездріжджовий паска з родзинками? Вершкове масло порізати на шматочки і розтопити на маленькому вогні або в мікрохвильовій печі.
Борошно просійте на сито в посуд для замішування тіста, змішайте її з розпушувачем, ваніліном і дрібкою солі. Потім в борошно перелийте розтоплене олію, і все добре перемішайте.
Яйця розділити на білки і жовтки, жовтки розітріть з цукром. Перекладіть цю масу в тісто і ще раз перемішайте.
Шафран розітріть в порошок за допомогою ступки, додайте до нього ложку води і дайте кілька хвилин настоятися.
Родзинки та інші сухофрукти на 10-15 хвилин залийте окропом, потім промийте і поріжте на невеликі шматочки. Перекладіть їх у тісто.
В тісто двома порціями влийте молоко і настоявшийся шафран і ще раз перемішайте.
Білки збийте міксером в стійку піну, перекладіть їх в тісто і акуратно перемішайте.
Одну велику форму або кілька маленьких намажте вершковим маслом. Тісто викладіть у форму, заповнюючи її не більше ніж на ¾ об’єму. Випікайте паску в духовці, розігрітій до 180°С протягом години.
Спечений паска вийміть з форми і залишити для охолодження. За цей час приготуйте глазур, змішавши вказане в рецепті кількість цукрової пудри, соку лимона і трохи води. Глазур’ю полийте паска, декоруйте кондитерської посипкою і залиште на 2 години, щоб глазур застигла.
Святкове частування готово. Їжте на здоров’я!
Великодні паски без заморочок Великодні паски на вершковому маслі Вершкові великодні паски паска з родзинками класичний паски з розпушувачем паски з шафраном Паски на Великдень Святковий стіл на Великдень