Сьогодні представляю вашій увазі рецепт відкритого пирога з пісочного тіста з абрикосом. Таке тісто дуже нагадує печиво з дитинства з начинкою з кисло-солодких абрикосом, покритих желе. Відкриту випічку можна приготувати, як на обід, так і подати до святкового столу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно – 250 гр.
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для начинки: –
  • Абрикоси – 850 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Желатин харчовий – 10 гр.
  • Для посипання: –
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування відкритого пирога з пісочного тіста з абрикосом. Чисті абрикоси розрізаємо на шматочки середньої товщини, приблизно по 1 сантиметру, присипаємо цукром-піском і залишаємо на 40-60 хвилин для того, щоб вони пустили свій сік. Краще використовувати посуд з високими бортами, так як рідини виділяється чимало.

В глибокій мисці змішуємо необхідну кількість борошна, розпушувач, яйця, розм’якшене вершкове масло і вимішуємо руками пісочне тісто (якщо маса виходить дуже щільною і не еластичною – підливаємо трохи теплої води).

З отриманого тіста формуємо кульку і обмотуємо харчовою плівкою, відправляємо в холодильну камеру на 30-35 хвилин для охолодження.

10 грамів харчового желатину заливаємо прохолодною фільтрованою водою і залишаємо набухати на 35-40 хвилин.

Тару з абрикосами у власному соку ставимо на повільний вогонь і варимо не більше 5-7 хвилин, часточки ні в якому разі не повинні розвалюватися після варіння.

Після, фрукти відкидаємо на друшляк і збираємо розчин у глибоку тарілку.

духовку розігріваємо до 180-190 градусів за Цельсієм.

Робочу поверхню присипаємо невеликою кількістю борошна і розкачуємо охолоджений шар в круглий пласт, товщиною близько 5 міліметрів.

Форму для запікання так само припорашиваем борошном і акуратно викладаємо пісочну основу, пальцями формуємо рівні краї.

Хаотично проколюємо тісто виделкою або зубочисткою (для кращого пропікання).

Рівну поверхню посипаємо однією чайною ложкою крохмалю.

На тісто рівномірно викладаємо абрикосові часточки.

відправляємо Пиріг в розігріту духовку і випікаємо 35-40 хвилин до рум’яності. Після закінчення часу дістаємо і охолоджуємо при кімнатній температурі.

Набряклий желатин з’єднуємо з розчином від варіння фруктів і ставимо на водяну баню до повного розчинення пластівців. До кипіння доводити не потрібно, нагріваємо і охолоджуємо.

Десерт акуратно виймаємо з дека і заливаємо желе.

Відправляємо пиріг в холодильник до повного застигання желатинової маси. Приємного апетиту!

Відкритий пиріг з абрикосами Пиріг з абрикосами Пиріг з абрикосами в духовці Пиріг з абрикосами на пісочному тесте