Домашній пиріг на бездрожжевом тесті з чорною смородиною може конкурувати з хитромудрими магазинними десертами. Тісто замішується з збитих яєць, борошна, розпушувача, цукру, і пиріг виходить схожим на шарлотку. Чорну смородину можна використовувати і свіжу та заморожену, тільки її потрібно змішати з борошном або крохмалем, щоб заморожені ягоди розподілися в тісті рівномірно.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно – 2 склянки
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Яйце – 5 шт.
- Розпушувач тіста – 1 пакет
- Кленовий сироп – за смаком
- Масло рослинне – 10 мл
- чорна Смородина – 2 склянки
Процес приготування:
Приступимо до готування бездріжджовий пиріг з чорною смородиною. Спочатку підготуйте всі продукти для пирога, щоб все було під рукою.
В посуд для замішування тіста розбийте п’ять курячих яєць і насипте до них склянку цукру. Міксером і протягом 3 хвилин, не менше, яйця з цукром збийте до стану міцної піни, адже тривалість збивання визначає пишність випічки.
Потім до збитим яйцям насипте просіяне на сито борошно, розпушувач і замісити тісто до однорідного стану.
В тісто покладіть ягоди смородини. Заморожену смородину не розморожуйте, а тільки змішайте з борошном або крохмалем.
Потім смородину з тестом перемішайте, щоб ягоди розподілилися рівномірно.
Будь-яку форму для випічки застелити шматочком спеціального паперу і змастіть її рослинним маслом. Замішане тісто вилийте у форму і розрівняйте ложкою його поверхню.
Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 200°С протягом 35-40 хвилин. Дверцята духовки в перші 20 хвилин не відкривайте, інакше пиріг може осісти.
Після закінчення цього часу бездріжджовий пиріг з чорною смородиною буде готовий. Його трохи остудіть, акуратно вийміть з форми і можете подавати до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Пиріг з чорною смородиною Пиріг з чорною смородиною в духовке Пироги