Домашній пиріг на бездрожжевом тесті з чорною смородиною може конкурувати з хитромудрими магазинними десертами. Тісто замішується з збитих яєць, борошна, розпушувача, цукру, і пиріг виходить схожим на шарлотку. Чорну смородину можна використовувати і свіжу та заморожену, тільки її потрібно змішати з борошном або крохмалем, щоб заморожені ягоди розподілися в тісті рівномірно.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Яйце – 5 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 пакет
  • Кленовий сироп – за смаком
  • Масло рослинне – 10 мл
  • чорна Смородина – 2 склянки

Процес приготування:

Приступимо до готування бездріжджовий пиріг з чорною смородиною. Спочатку підготуйте всі продукти для пирога, щоб все було під рукою.

В посуд для замішування тіста розбийте п’ять курячих яєць і насипте до них склянку цукру. Міксером і протягом 3 хвилин, не менше, яйця з цукром збийте до стану міцної піни, адже тривалість збивання визначає пишність випічки.

Потім до збитим яйцям насипте просіяне на сито борошно, розпушувач і замісити тісто до однорідного стану.

В тісто покладіть ягоди смородини. Заморожену смородину не розморожуйте, а тільки змішайте з борошном або крохмалем.

Потім смородину з тестом перемішайте, щоб ягоди розподілилися рівномірно.

Будь-яку форму для випічки застелити шматочком спеціального паперу і змастіть її рослинним маслом. Замішане тісто вилийте у форму і розрівняйте ложкою його поверхню.

Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 200°С протягом 35-40 хвилин. Дверцята духовки в перші 20 хвилин не відкривайте, інакше пиріг може осісти.

Після закінчення цього часу бездріжджовий пиріг з чорною смородиною буде готовий. Його трохи остудіть, акуратно вийміть з форми і можете подавати до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Пиріг з чорною смородиною Пиріг з чорною смородиною в духовке Пироги