Закваска використовується при замішуванні тіста для хліба замість дріжджів. Це дозволяє зробити випічку більш корисною для організму. А зараз в епоху процвітання ЗСЖ і ПП рецепт безглютенової закваски буде особливо актуальне.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Рис круглозерний (непропаренный) – 50 гр.
  • Вода – 125 мл
  • Рисова мука біла – 86 гр.
  • Цукор-пісок – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати безглютенової закваску для хліба? Перший день. 50 грам рису промийте в прохолодній воді, перекладіть його в миску, додайте 75 мілілітрів теплої води, половину чайної ложки цукру, перемішайте і залиште при кімнатній температурі на три доби. Два рази в день перемішуйте рис.

На третій день рідина почне пузиритися. Додайте 1,5 столові ложки рисового борошна і половину чайної ложки цукру, залиште суміш на ніч.

Четвертий день. Змішайте закваску, додайте 50 мл теплої води і половину столової ложки рисового борошна. Поставте ємність в тепле місце.

На п’ятий день збийте рисову масу блендером. Потім додайте половину чайної ложки цукру, 2 столові ложки рисового борошна.

Коли маса розм’якшиться, добре збийте її виделкою. До вечора п’ятого дня закваска добре підросте. Як тільки закваска опаде, можна замішувати тісто і пекти хліб.

Приємного апетиту!

Закваска для хліба Закваска для хліба без дріжджів Квас без дріжджів