Цей рецепт білосніжною цукрової глазурі відмінно підійде для тих, хто віддає перевагу не використовувати у своїх стравах сирі яйця. Адже сирі яйця несуть в собі певну небезпеку. Також за рахунок желатину, застигла глазур не кришиться при нарізуванні і не липне до рук.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Желатин харчовий – 1 ч. л.
  • Вода – 3 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування білої глазурі для паски без яєць? Залийте желатин 1 столовою ложкою води. Перемішайте і залиште набухати. Для приготування глазурі ви можете використовувати будь-яку різновид желатину, головне дотримуйтесь інструкції по його використанню.

В невеликий сотейник насипте цукор і влийте решту 2 столові ложки води. Перемішайте.

Поставте сотейник на плиту і запаліть вогонь. Нагрівайте сироп до повного розчинення цукру. Злегка остудіть його і потім введіть набряклий желатин.

Збийте цукровий сироп з желатином. У вас повинна вийти пишна, біла маса. У цей момент введіть в неї заздалегідь видавлений лимонний сік. Не забудьте перед використанням добре помити лимон.

Продовжуйте збивати цукрову масу. Після додавання лимонного соку вона стане густіше.

Готову нанесіть глазур на паски відразу ж. Завдяки вмісту лимонного соку вона не розтікається при нанесенні, а желатин подарує глазурі такі властивості як м’якість і еластичність. Саме ці властивості не дають глазурі кришиться при нарізці паски. Після нанесення глазурі прикрашайте паски по вашому розсуду. А якщо хочете зробити святковий стіл справді яскравим, то пофарбуйте глазур харчовими барвниками в різні кольори. Для цього підійдуть як покупні барвники, так і природні, природні, такі як сік буряка, моркви або шпинату.

Смачного!

Великодні паски Великодні паски без вершкового масла Великодні паски без молока і яєць Глазур для паски без цукрової пудри Лимонні паски Паски на Великдень Солодкі паски Цукрова глазур для паски