Я завжди думала, що приготувати здобну випічку без використання курячих яєць, просто неможливо. Але одного разу натрапила на цей простий і легкий рецепт, і тепер на кожне свято Великодня готую паски без яєць. Приготування пасок не займе багато часу, а результат майже не відрізняється від випічки, приготовленої на дріжджах.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Кефір – 600 гр.
  • Борошно пшеничне – 750 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 1 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 гр.
  • Родзинки – 150 гр.
  • Мак – 25 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 40 гр.
  • Тростинний цукор (подрібнений) – 150 гр.
  • Кефір – 40 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Кондитерська посипання – для прикраси

Процес приготування:

Готувати паску без яєць просто! Родзинки ретельно промийте і замочіть в окропі. Злийте родзинки через дрібне сито або друшляк, і викладіть в невелику ємність. Присипте невеликою кількістю пшеничного борошна. Добре перемішайте, таким чином, родзинки рівномірно розподілиться в тесті.

В невелику ємність налийте кефір, додайте харчову соду, ретельно перемішайте. Маса спіниться і трохи збільшиться.

В глибоку ємність просійте борошно пшеничне вищого сорту разом з розпушувачем, додайте цукровий пісок. Ретельно перемішайте.

До сухих інгредієнтів додайте родзинки і мак. Ретельно перемішайте і влийте кефірну масу. Перемішайте до однорідної консистенції.

Підготовлені форми змастіть рослинною олією. Заповніть паперові форми, в яких будете випікати паски, на 2/3 висоти тестом.

Заздалегідь розігрійте духовку до 180 градусів. Паски помістіть в духовку і випікайте приблизно 50 хвилин в залежності від кількості та розміру пасок. Тут дивіться по своїй духовці. Готовність пасок перевірте дерев’яної шпажкою. Готові паски остудіть на решітці, поклавши їх на бік. Зніміть паперову форму.

Тим часом приготуйте глазур. У невеликій ємності з’єднайте кукурудзяний крохмаль, поступово додаючи цукрову пудру з коричневого цукрового піску, добре перемішайте, влийте лимонний сік і кефір. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Остиглі паски прикрасьте приготовленої глазур’ю і елементами декору на свій розсуд. Дайте глазурі повністю застигнути. Подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Великодні паски Великодні паски без молока Великодні паски без молока і яєць Великодні паски в духовці Лимонні паски Паски на Великдень Тісто для пасок