Смажені білі гриби – це відмінний варіант гарніру до м’ясних страв, а також до вареному або смаженому картоплі. Приголомшливий грибний аромат краще всього не перебивати смаком і ароматом спецій. Додати в них лише невелику щіпку меленого перцю і трохи солі. Вершкове масло як не можна, до речі, підкреслить грибний смак і доповнить його вершковими нотками.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Білі гриби – 12 – 15 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Масло вершкове – 40 – 60 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування білих грибів смажених на сковороді? Білі гриби чистимо і промиваємо кілька разів під струменем теплої проточної води. Потім викладаємо їх на обробну дошку і нарізаємо великими шматочками (в процесі приготування гриби виділять сік і зменшаться в 3-4 рази).
Глибоку сковороду ставимо розігріватися на середній вогонь і розпускаємо в ній половину зазначеної норми вершкового масла. Викладаємо в сковороду нарізані гриби і обсмажуємо на середньому вогні до повного випаровування рідини, на це піде 25-35 хвилин. Рідина ні в якому разі не зливаємо, щоб зберегти незрівнянний аромат грибів!
Коли вся рідина з грибів випарувалася, додаємо в сковороду другу половину вершкового масла, сіль і мелений перець, перемішуємо і обсмажуємо гриби 10-15 хвилин, щоб вони трохи підрум’янилися.
Готові гриби знімаємо з вогню, викладаємо на порційну тарілку, подаємо на стіл зі свіжою зеленню, відварною або смаженою картоплею. Приємного апетиту!
Смажені білі гриби Як готувати білі гриби - рецепти