Щоб білковий крем можна було використовувати для покриття торта, його консистенція повинна бути досить густою і щільною. Крім того, маса повинна бути стабільною і не змінювати своєї текстури протягом усього терміну придатності десерту. Ці цілі успішно досягаються, якщо ввести білки вершкове масло. А спочатку крем потрібно збивати на водяній бані – так білки піддаються термічному впливу і помітно густішають. Приготування такого крему не забирає багато часу, але дуже важливо мати потужний міксер.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Яєчний білок – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати білковий крем для покриття торта? Завчасно до приготування крему вершкове масло дістаємо з холодильника, щоб воно добре размягчилось і стало пластичним до моменту додати в крем. Яйця поділяємо на білки і жовтки. Білки виливаємо в термостійку ємність для збивання.

В миску з білками додаємо ванілін і цукровий пісок у зазначеній кількості. Ставимо ємність на парову баню – дно не стосується гарячої води, нагріваючись лише парою. Перемішуємо вінчиком вручну білки з цукром, поки кристали не розчиняться. Маса повинна побіліти і нагрітися. Після розчинення цукрових крупинок миску знімаємо з водяній бані і починаємо збивати білки міксером. Стартуємо з низькою швидкості і поступово нарощуємо обертів. Збиваємо, поки крем не стане щільним і не почне залишати м’які піки. Також важливо, щоб маса охолола до ледь теплого стану під час збивання.

Розм’якшене вершкове масло не ділимо невеликі порції і додаємо по одній в крем, не припиняючи збивання. Спочатку можна буде побачити, як крем разжижился – це нормально. По мірі додавання вершкового масла крем буде густіти.

Коли остання порція масла буде введена в білкову масу, збиваємо ще одну-дві хвилини і отримуємо дуже густий, стійкий крем. При необхідності можна додати в нього будь-який харчовий барвник.

Кремом з допомогою спатулы виконуємо покриття торта. Бажано робити це відразу після його приготування, поки маса пластична і податлива. Так само можна помістити крем кондитерський мішок з потрібними насадками і відсадити прикраси на торті. Після охолодження в холодильнику крем добре стабілізується.

Приємного апетиту!

Білковий крем для торта Білковий крем, який тримає форму для прикраси тортів Вершковий крем для прикраси торта Крем для прикраси торта з кондитерського мішка Крем для прикраси торта квітами Крем для трояндочок для прикраси торта Масляний крем для прикраси торта