Білково-заварний крем – один з самих кращих кремів для прикраси тортів і інших домашніх десертів. Він виходить пишним, щільним і добре тримає форму.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Ванілін – 10 гр.
- Лимонна кислота – 1 щіпка
Процес приготування:
Щоб приготувати білково-заварний крем на водяній бані для прикраси торта, білки відокремте від жовтків.
До білків додайте цукор, ванільний цукор і лимонну кислоту.
Збийте ці інгредієнти міксером або віночком, щоб вони перемішалися, вам знадобиться 2-3 хвилини для цього.
Помістіть білкову масу на водяну баню. Збивайте крем 10-12 хвилин, поки вона не збільшиться в об’ємі і не загусне.
Зніміть миску з водяній бані і ще 4-5 хвилин продовжуйте збивати.
Крем повинен бути білим, повітряним, що нагадує зефір. Перед тим, як приступити до прикраси десерту, охолодіть крем.
Приємного апетиту!