Білково-заварний крем – один з самих кращих кремів для прикраси тортів і інших домашніх десертів. Він виходить пишним, щільним і добре тримає форму.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Ванілін – 10 гр.
  • Лимонна кислота – 1 щіпка

Процес приготування:

Щоб приготувати білково-заварний крем на водяній бані для прикраси торта, білки відокремте від жовтків.

До білків додайте цукор, ванільний цукор і лимонну кислоту.

Збийте ці інгредієнти міксером або віночком, щоб вони перемішалися, вам знадобиться 2-3 хвилини для цього.

Помістіть білкову масу на водяну баню. Збивайте крем 10-12 хвилин, поки вона не збільшиться в об’ємі і не загусне.

Зніміть миску з водяній бані і ще 4-5 хвилин продовжуйте збивати.

Крем повинен бути білим, повітряним, що нагадує зефір. Перед тим, як приступити до прикраси десерту, охолодіть крем.

Приємного апетиту!