З великим задоволенням хочу поділитися чудовим рецептом чудового ароматного білого хліба, приготовленого на заквасці в хлібопічці. Білий хліб виходить пористим і повітряним, чудово підійде для смачного сніданку або будь-якого іншого прийому їжі.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Вода – 350 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Житня закваска – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне (1-го сорту) – 500 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати білий хліб на заквасці в хлібопічці? Відміряйте необхідну кількість житньої закваски, викладіть в глибоку миску і залийте підігрітою до теплого стану водою.
Просійте половину необхідної кількості пшеничного борошна 1-го сорту.
Обережно перемішайте. Ємність затягніть накрийте харчовою плівкою або поліетиленовим пакетом, залиште на деякий час в теплому місці, щоб закваска почала працювати.
Через 2-3 години опара підніметься і значно збільшиться в об’ємі.
В чашу хлібопічки акуратно викладіть опару і влийте необхідну кількість рослинного масла.
Додайте цукровий пісок і сіль.
Просійте залишився кількість пшеничного борошна 1-го сорту.
Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму №1, скоринка – темна, вага – 900 гр. Увімкніть прилад. Почнеться процес замісу. Час приготування – 3 години.
Після закінчення програми вимкніть прилад і відкрийте кришку хлібопічки.
Акуратно вийміть хліб і повністю остудіть його.
Білий хліб на заквасці виходить пористим і пишним.
Ароматний білий хліб на заквасці наріжте на шматочки і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Бездріжджовий хліб в хлібопічці Пшенично-житній хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці на 1 кг Хліб в хлібопічці на 900 грам Хліб на воді в хлібопічці