З великим задоволенням хочу поділитися чудовим рецептом чудового ароматного білого хліба, приготовленого на заквасці в хлібопічці. Білий хліб виходить пористим і повітряним, чудово підійде для смачного сніданку або будь-якого іншого прийому їжі.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Вода – 350 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Житня закваска – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне (1-го сорту) – 500 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати білий хліб на заквасці в хлібопічці? Відміряйте необхідну кількість житньої закваски, викладіть в глибоку миску і залийте підігрітою до теплого стану водою.

Просійте половину необхідної кількості пшеничного борошна 1-го сорту.

Обережно перемішайте. Ємність затягніть накрийте харчовою плівкою або поліетиленовим пакетом, залиште на деякий час в теплому місці, щоб закваска почала працювати.

Через 2-3 години опара підніметься і значно збільшиться в об’ємі.

В чашу хлібопічки акуратно викладіть опару і влийте необхідну кількість рослинного масла.

Додайте цукровий пісок і сіль.

Просійте залишився кількість пшеничного борошна 1-го сорту.

Закрийте кришку хлібопічки. На панелі приладу виберіть програму №1, скоринка – темна, вага – 900 гр. Увімкніть прилад. Почнеться процес замісу. Час приготування – 3 години.

Після закінчення програми вимкніть прилад і відкрийте кришку хлібопічки.

Акуратно вийміть хліб і повністю остудіть його.

Білий хліб на заквасці виходить пористим і пишним.

Ароматний білий хліб на заквасці наріжте на шматочки і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Бездріжджовий хліб в хлібопічці Пшенично-житній хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці на 1 кг Хліб в хлібопічці на 900 грам Хліб на воді в хлібопічці