Основними інгредієнтами для приготування традиційного бісквітного тіста є курячі яйця, цукровий пісок і пшеничне борошно. Я хочу порекомендувати рецепт бісквіта «12 ложок». Такий рецепт зручний в приготуванні, коли у вас немає кухонних ваг.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Молоко коров’яче – 12 ст.
- Борошно пшеничне – 12 ст. л.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 12 ст. л.
- Лимонний сік – 12 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 16 гр.
- Масло оливкова або Олія соняшникова – 12 ст. л.
- Масло – для змазування
- Глазур для прикраси
- Полуниця для прикраси
- М’ята свіжа – для прикраси
Процес приготування:
Готувати бісквіт 12 ложок просто! Охолоджені яйця розбийте в чашу міксера, додайте щіпку солі і почніть збивати на малих обертах, поступово збільшуючи швидкість. Додайте цукровий пісок і збийте до щільної білої піни. Додайте лимонний сік і продовжуйте збивати. Тонкою цівкою влийте соняшникову олію.
В окремій ємності з’єднайте розпушувач і пшеничне борошно. Просійте в чашу міксера і ретельно перемішайте міксером до однорідної гладкої маси. Додайте молоко і ще раз перемішайте міксером на середній швидкості.
Форму для випічки змастіть невеликою кількістю вершкового масла. Акуратно перекладіть тісто, розрівнюючи по всій поверхні. Добре розігрійте духовку і помістіть форму для випічки. Випікайте бісквіт при температурі 180 градусів 45 хвилин.
Готовий бісквіт повністю остудіть. Приготуйте нейтральну глазур і покрийте нею бісквіт. Полуницю і м’яту добре промийте і дайте просохнути. Полуницю нарізати тонкими скибочками, а м’яту дрібно наріжте. Прикрасьте по всій окружності бісквіта. Готовий бісквіт подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Бісквіт з рослинним маслом Вологий бісквіт