Бісквітний рулет – простий і легкий у приготуванні десерт, який можна приготувати, коли гості вже на підході. Текстура бісквітного рулету ніжна і повітряна, просочити такий рулет можна будь-яким кремом. Головне – не перетримати бісквітну основу в духовці.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 125 гр.
  • Шоколад – 90 гр.
  • Борошно пшеничне – 125 гр.
  • Для сиропу: –
  • Вода – 145 мл
  • Ром – 1.5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Для крему: –
  • Молоко коров’яче – 2 ст. л.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 45 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати бісквітний рулет з начинкою легко! Курячі яйця розбийте в глибоку ємність, додайте цукровий пісок і перемішайте до однорідної маси, скориставшись віночком.

Озбройтеся міксером яєчну масу і збийте до пишної консистенції.

По столовій ложці введіть просіяне з допомогою сита пшеничне борошно, не перестаючи збивати.

Деко змастіть невеликою кількістю вершкового масла, але краще дно застелити пекарської папером або покладіть на нього силіконовий килимок. Акуратно перекладіть тісто.

Розрівняйте силіконової лопаткою по всій поверхні.

помістіть Деко в розігріту духовку до 180 градусів і випікайте протягом 15 хвилин. Після закінчення часу, вийміть деко з духовки.

Бісквітний корж зніміть разом з пекарської папером з дека, і скрутіть його в рулет.

Тим часом приготуйте сироп. У киплячу воду всипте цукровий пісок і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, остудіть і додайте ром, добре перемішайте.

Бісквітний корж просочити сиропом, скориставшись силіконової пензликом.

насипте В ємність какао-порошок і цукровий пісок, перемішайте і влийте молоко, перемішайте до повного розчинення цукрових кристалів. Розм’якшене вершкове масло викладіть в миску і збийте міксером. Потім додайте шоколадну масу і перемішайте.

Остигнула основу для рулету змастіть приготованою начинкою, рівномірно розподіливши її.

Акуратно скрутіть рулет.

Приготуйте глазур з шоколаду, розтопивши його на водяній бані, і рівномірно покрийте рулет або просто присипте цукровою пудрою. Елементи декору вибирайте за власним бажанням. Заваріть запашну каву або чай і насолоджуйтеся смачним десертом.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт для рулету Бісквіт з вершковим маслом Вологий шоколадний бісквіт класичний Бісквіт Шоколадний бісквіт