Основними інгредієнтами для приготування традиційного бісквітного тіста є курячі яйця, цукровий пісок і пшеничне борошно. Я хочу порекомендувати рецепт бісквіта «12 ложок». Такий рецепт зручний в приготуванні, коли у вас немає кухонних ваг.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Молоко коров’яче – 12 ст.
  • Борошно пшеничне – 12 ст. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 12 ст. л.
  • Лимонний сік – 12 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Розпушувач тіста – 16 гр.
  • Масло оливкова або Олія соняшникова – 12 ст. л.
  • Масло – для змазування
  • Глазур для прикраси
  • Полуниця для прикраси
  • М’ята свіжа – для прикраси

Процес приготування:

Готувати бісквіт 12 ложок просто! Охолоджені яйця розбийте в чашу міксера, додайте щіпку солі і почніть збивати на малих обертах, поступово збільшуючи швидкість. Додайте цукровий пісок і збийте до щільної білої піни. Додайте лимонний сік і продовжуйте збивати. Тонкою цівкою влийте соняшникову олію.

В окремій ємності з’єднайте розпушувач і пшеничне борошно. Просійте в чашу міксера і ретельно перемішайте міксером до однорідної гладкої маси. Додайте молоко і ще раз перемішайте міксером на середній швидкості.

Форму для випічки змастіть невеликою кількістю вершкового масла. Акуратно перекладіть тісто, розрівнюючи по всій поверхні. Добре розігрійте духовку і помістіть форму для випічки. Випікайте бісквіт при температурі 180 градусів 45 хвилин.

Готовий бісквіт повністю остудіть. Приготуйте нейтральну глазур і покрийте нею бісквіт. Полуницю і м’яту добре промийте і дайте просохнути. Полуницю нарізати тонкими скибочками, а м’яту дрібно наріжте. Прикрасьте по всій окружності бісквіта. Готовий бісквіт подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Бісквіт з рослинним маслом Вологий бісквіт