Ніжний бісквіт називають зеброю тому, що в форму заливається відразу світле і шоколадне тісто, а його прошарки нагадують забарвлення цієї тварини. Такий бісквіт виходить дуже смачним і красиво виглядає в розрізі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сметана – 100 гр.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Шоколад – 50 – 100 гр.

Процес приготування:

Готувати бісквіт зебра легко! Відокремте білки від жовтків.

До жовтків додати цукор, збийте. Додайте сметану, перемішайте. Потім влийте розтоплене вершкове масло.

Борошно просійте, порціями додайте до суміші.

Білки збийте з сіллю до щільної піни.

Білкову суміш поступово введіть в тісто, добре перемішайте.

Отримане повітряне тісто розділіть на дві частини. В одну миску додайте какао.

Форму застелити пекарським папером. Світле і шоколадної тісто поступово вливайте так, щоб дві маси чергувалися і утворювали смужки.


Духовку розігрійте до 180 градусів і випікайте бісквіт 40-50 хвилин. Полийте поверхню бісквіта рідким шоколадом, остудіть і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Бісквіт на сметані в духовці класичний Бісквіт Шоколадний бісквіт