З великою упевненістю можна говорити про те, що бісквітна випічка є основою для багатьох десертів. Представлений вашій увазі рецепт – варіант для тих, хто в процесі приготування тіста не збирається використовувати харчову соду, але при цьому хоче отримати ніжний, пишний і повітряний бісквіт. Крім того, вам знадобляться лише ті продукти, які завжди можна знайти у вас під рукою.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Ванілін – 5 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати бісквіт без соди? Відокремлюємо білки від жовтків. Білки необхідно ретельно збити до утворення щільної пінообразної консистенції. У процесі збивання поступово вводимо цукор.

Далі у збиті з цукром білки необхідно додати жовтки і ванілін.

Все перемішуємо, потім поступово вводимо в загальну масу просіяне борошно.

Форму, в якій ми будемо випікати бісквіт, слід змастити рослинним маслом. Далі виливаємо туди тісто і відправляємо його в розігріту духовку.

Випікати бісквіт необхідно при температурі 200 градусів протягом двадцяти п’яти хвилин.

Наш бісквіт готовий!

Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з рослинним маслом Ванільний бісквіт класичний Бісквіт