Повітряний і ніжний бісквіт можна приготувати і без борошна. В основному його випікають на основі крохмалю, яєць і какао. У даному рецепті вам пропонується спекти розкішний бісквіт з волоських горіхів і зовсім без борошна. Горіховий бісквіт не потребує просочення, адже від неї повністю втрачається горіховий смак, а для прошарку підходить будь-який крем.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 12 шт.
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Волоський горіх – 400 гр.
- Кава натуральна мелена – 1 ст. л.
- Горілка – 3 ст. л.
- Ванілін – 1 пакет
Процес приготування:
Почнемо готувати бісквіт без борошна. Очищені волоські горіхи помістіть на суху сковорідку і потримайте кілька хвилин, постійно помішуючи, поки не з’явиться приємний горіховий аромат. Стежте, щоб горіхи не підсмажилися і не підгоріли. Потім видаліть з горіхів все сміття і подрібніть за допомогою блендера, кавомолки або вручну качалкою.
До горіхової крихти всипте кави і перемішайте. Кава додасть бісквіту особливий аромат і не дозволить горіхам скочуватися в грудочки з-за високого вмісту жиру.
Яйця розділити на білки і жовтки. Білки помістіть в ємність, у якій будете їх збивати, і цю ємність обезжирьте содою. Почніть збивати білки міксером на середній швидкості. Коли з’являться перші м’які піки збитого білка, додайте до них по чайній ложці цукор, добре змішуючи його з білками, і робіть так, поки не використовуєте весь цукор. Збийте білки з цукром до стійких блискучих вершин.
З моменту появи таких піків вводите в масу по одному всі жовтки, продовжуючи процес збивання.
У вас повинна вийти біла однорідна маса.
Потім влийте в цю масу горілку і ще раз перемішайте.
Трьома порціями насипте в цю масу горіхово-кавову суміш і акуратно змішайте, як би загортаючи горіхи збитими з цукром яйцями.
У вас вийшло горіхове тісто для випічки бісквіта.
Деко для випічки застелити спеціальним папером і трохи намажте її маслом. Викладіть на нього горіхове тісто і рівномірно розподіліть його по листу, вдаривши ним кілька разів об край столу.
Духовку розігрійте до 200°С і випікайте в ній горіховий бісквіт протягом 1 години. Готовність бісквіта перевірте дерев’яною паличкою. Під час випічки не відкривайте духовку і не галасуйте на кухні, щоб ніжне бісквітне тісто не осіло.
Випечений бісквіт вийміть з духовки і залиште на 5 хвилин, щоб трохи охолов.
Потім випечений бісквіт переверніть на обробну дошку, зніміть папір і залиште на 8 годин для дозрівання.
Потім розріжте його на дві частини, змастіть будь-яким кремом і можете подати до чаю.
Приємного чаювання!
Бісквіт Бісквіт в духовці Ванільний бісквіт