Крем-чіз готують з вершкового масла або вершків. Його ніжна консистенція відмінно доповнює повітряний бісквіт. Таку випічку можна сміливо готувати з урочистої нагоди.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Масло вершкове – 90 гр.
- Цукор-пісок – 110 гр.
- Какао-порошок – 50 гр.
- Ванільний цукор – 0.5 пакетів
- Сода харчова – 0.25 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Шоколад – 350 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Сир сирний – 140 гр.
- Вершки 33% – 1 склянка
- Цукрова пудра – 1 ст. л.
- Фрукти або Ягоди для прикраси
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування бісквітного торта з кремом чіз? Змішайте просіяне борошно, какао, сіль, соду і розпушувач.
В каструлі на повільному вогні розтопити шоколад і вершкове масло. Ці два інгредієнти повинні утворити однорідну масу.
Міксером збийте яйця з звичайним і ванільним цукром до утворення пухкої піни.
Охолоджений рідкий шоколад влийте до збитим яйцях, ще раз збийте.
Сипучі інгредієнти з’єднайте з рідкими, замісіть тісто.
Розділіть тісто на три частини. Випікайте окремо три коржа. Форму для випічки змащуйте соняшниковою олією, викладайте тісто і ставте в духовку на 15 хвилин, температуру встановлюйте на 180-200 градусів.
У вас вийде три однакових за розміром коржа, остудіть їх.
Приготуйте крем-чіз. Змішайте сирний сир і цукрову пудру. Міксером збийте вершки до появи стійких піків. Змішайте сирну масу і вершки.
Можна приступати до формування торта. Викладіть перший корж на блюдо, змастіть його кремом, покладіть зверху інші коржі, також промазуючи їх кремом.
Боки і поверхня торта добре змастіть кремом чіз.
Приберіть торт в прохолодне місце на 30-40 хвилин, щоб він просочився.
По своєму смаку прикрасити торт шоколадом, свіжими ягодами і фруктами. Чудовий торт готовий.
Приємного апетиту!
Бісквіт в духовці Бісквіт з какао Вологий шоколадний бісквіт Масляний бісквіт Торти