Крем-чіз готують з вершкового масла або вершків. Його ніжна консистенція відмінно доповнює повітряний бісквіт. Таку випічку можна сміливо готувати з урочистої нагоди.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Масло вершкове – 90 гр.
  • Цукор-пісок – 110 гр.
  • Какао-порошок – 50 гр.
  • Ванільний цукор – 0.5 пакетів
  • Сода харчова – 0.25 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Шоколад – 350 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Сир сирний – 140 гр.
  • Вершки 33% – 1 склянка
  • Цукрова пудра – 1 ст. л.
  • Фрукти або Ягоди для прикраси

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування бісквітного торта з кремом чіз? Змішайте просіяне борошно, какао, сіль, соду і розпушувач.

В каструлі на повільному вогні розтопити шоколад і вершкове масло. Ці два інгредієнти повинні утворити однорідну масу.

Міксером збийте яйця з звичайним і ванільним цукром до утворення пухкої піни.

Охолоджений рідкий шоколад влийте до збитим яйцях, ще раз збийте.

Сипучі інгредієнти з’єднайте з рідкими, замісіть тісто.

Розділіть тісто на три частини. Випікайте окремо три коржа. Форму для випічки змащуйте соняшниковою олією, викладайте тісто і ставте в духовку на 15 хвилин, температуру встановлюйте на 180-200 градусів.

У вас вийде три однакових за розміром коржа, остудіть їх.

Приготуйте крем-чіз. Змішайте сирний сир і цукрову пудру. Міксером збийте вершки до появи стійких піків. Змішайте сирну масу і вершки.

Можна приступати до формування торта. Викладіть перший корж на блюдо, змастіть його кремом, покладіть зверху інші коржі, також промазуючи їх кремом.

Боки і поверхня торта добре змастіть кремом чіз.

Приберіть торт в прохолодне місце на 30-40 хвилин, щоб він просочився.

По своєму смаку прикрасити торт шоколадом, свіжими ягодами і фруктами. Чудовий торт готовий.

Приємного апетиту!

Бісквіт в духовці Бісквіт з какао Вологий шоколадний бісквіт Масляний бісквіт Торти