Бісквіт – найпоширеніша основа для тортів. Зазвичай це легкий і смачний бісквіт на основі збитих білків. Його можна розрізати на кілька тонких коржів, змастити улюбленим кремом і прикрасити по своєму смаку.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Ванілін – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати бісквіт без масла? Відокремте білки від жовтків. Почніть збивати білки на повільній швидкості міксера, по одній ложці всипайте цукор і ванілін. Продовжуйте збивати до утворення твердої щільної піни.

Коли білкова маса стане білою і щільною, додайте жовтки, продовжуйте збивати.


В яєчну масу додайте просіяне борошно, акуратно перемішуючи ложкою. Замішують тісто до однорідної консистенції.

Застеліть пергаментом форму для випікання, влийте в неї тісто. Прогрійте Духовку до 190-200 градусів і випікайте в ній бісквіт 20-25 хвилин.

Поки бісквіт буде дбати, не відкривайте духовку. Коли він буде готовий, вийміть його з форми і дайте йому охолонути.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовке Бісквіт в духовці класичний Ванільний бісквіт класичний Бісквіт