Якщо вам потрібен хороший бісквіт з рисового борошна в якості основи для торта або ж просто до чаю, пропонуємо спекти його без пшеничного борошна. Бісквітне рисове тісто вийде дуже ніжним, легким і повітряним, до того ж неймовірно пишним. Такий бісквіт особливо оцінять ті, хто дотримується безглютенової дієти, адже рис не містить глютен. А щоб в тесті не відчувався специфічний присмак рису, додайте туди ваніль або ж цитрусову цедру. Випікати бісквіт можна як у звичайній духовці, так і в мультиварці на режимі «Випічка». Щоб бісквіт придбав яскравий жовтий колір, додайте в тісто трохи куркуми.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 90 гр.
  • Рисова мука біла – 120 гр.
  • Вода – 70 мл
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Ванілін – 2 гр.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Щоб приготувати бісквіт з рисового борошна, у яєць відокремте білки від жовтків, викладіть їх у чистий посуд без жиру.

В чашу комбайна або в будь-яку зручну миску викладіть жовтки, до них додайте воду і масло, сіль.

Міксером або комбайном збивайте масу на максимальних обертах, вона повинна стати більше в 2,5 рази; також можна збивати масу, поки вона не побіліє і не збільшиться і ручним віночком.

збивайте Білки сухим віночком до білого кольору, потім підсипати порціями цукор.

Збивайте білки з цукром до міцної піни.

Збиті білки додайте порційно до маси з жовтків і акуратно, повільно розмішуйте лопаткою круговими рухами.

В рисову муку всипте ванілін і розпушувач.

До збитим яйцям додайте борошно, заздалегідь просіяне, або ж просеивайте її прямо над мискою.

Дуже акуратно розмішайте тісто лопаткою повільними, плавними рухами.

Папір для випічки викладіть у форму, на папір викладіть тісто для бісквіту. Щоб при випічці бісквіт не піднявся дуже сильно, при викладанні тесту зрушуйте його до країв форми, роблячи тим самим в середині невелике поглиблення.

прогрійте Духовку до 180 градусів і випікайте бісквіт, поки зубочистка не буде сухий (25-30 хвилин).

Остуживайте бісквіт в духовці з відчиненими дверцятами. Коли він повністю охолоне, переверніть бісквітний корж і відокремте його від паперу.

Верх рисового бісквіта можна присипати цукровою пудрою або ж прикрасити якось інакше. Їжте бісквіт з гарячим чаєм або кавою.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт з рослинною маслом Бісквіт на яйцях Ванільний бісквіт