Пишний і ніжний бісквіт можна приготувати і з кисло – молочного продукту. Такий пористий бісквіт з шоколадним смаком можна приготувати до сімейного чаювання або використати, як основу для торта.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Кефір – 250 мл
- Какао-порошок – 50 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Крохмаль картопляний – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати бісквіт без молока просто! Дістаньте кефір та яйця з холодильника заздалегідь, щоб вони придбали температуру кімнати. Борошно просіяти з допомогою сита в миску, всипте какао, крохмаль, соду, сіль і ванілін. Перемішайте сухі складові.
Окремо збийте яйця до невеликої піни. Підсипати цукор частинами і збивайте. Тонкою цівкою вливайте масло, не перестаючи збивати.
Додайте в рідку масу теплий кефір (можна трохи прогріти в мікрохвильовій печі) і далі перемішувати міксером.
Невеликими частинами всипайте суху частину в рідку і перемішуйте на малій швидкості.
У форму покладіть пергамент і вилийте в неї тісто.
Розподіліть тісто по всій площі, допомагаючи собі лопаткою. Зверху запечатайте форму шматком фольги, який з внутрішньої сторони змастіть вершковим маслом. Випікайте в гарячій духовці при 180 градусах 35минут. Зменшіть температуру до 160 градусів і готуйте ще 40 хвилин.
Після закінчення готування, дістаньте бісквіт з духовки, зніміть фольгу і вийміть з форми. Отсудите його на решітці або підставці.
Приємного чаювання!
Бісквіт в духовці класичний Ванільний бісквіт Вологий бісквіт класичний Бісквіт Шоколадний бісквіт