Пишний і ніжний бісквіт можна приготувати і з кисло – молочного продукту. Такий пористий бісквіт з шоколадним смаком можна приготувати до сімейного чаювання або використати, як основу для торта.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Какао-порошок – 50 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Крохмаль картопляний – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати бісквіт без молока просто! Дістаньте кефір та яйця з холодильника заздалегідь, щоб вони придбали температуру кімнати. Борошно просіяти з допомогою сита в миску, всипте какао, крохмаль, соду, сіль і ванілін. Перемішайте сухі складові.


Окремо збийте яйця до невеликої піни. Підсипати цукор частинами і збивайте. Тонкою цівкою вливайте масло, не перестаючи збивати.

Додайте в рідку масу теплий кефір (можна трохи прогріти в мікрохвильовій печі) і далі перемішувати міксером.

Невеликими частинами всипайте суху частину в рідку і перемішуйте на малій швидкості.

У форму покладіть пергамент і вилийте в неї тісто.

Розподіліть тісто по всій площі, допомагаючи собі лопаткою. Зверху запечатайте форму шматком фольги, який з внутрішньої сторони змастіть вершковим маслом. Випікайте в гарячій духовці при 180 градусах 35минут. Зменшіть температуру до 160 градусів і готуйте ще 40 хвилин.

Після закінчення готування, дістаньте бісквіт з духовки, зніміть фольгу і вийміть з форми. Отсудите його на решітці або підставці.

Приємного чаювання!

Бісквіт в духовці класичний Ванільний бісквіт Вологий бісквіт класичний Бісквіт Шоколадний бісквіт