Якщо до торжества потрібно спекти нескладний, але ефектний торт, то обов’язково виберіть бісквіт з сирним кремом, прошарком з малини, горіхами і м’ятою. Таке ласощі сподобається як дорослим, так і дітям. Десерт виходить не більшим за вагою.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сметана – 300 гр.
  • Малина – 2 склянки
  • Сир 9% – 250 гр.
  • Волоський горіх – 100 гр.
  • М’ята свіжа – 1 пучок

Процес приготування:

Готувати бісквіт з сирним кремом легко! Жовтки відокремити від білків. До жовтків всипати 50 г цукрового піску.

Збивати, поки суміш не побіліє і не збільшиться в об’ємі в 2 рази.

В білки всипати 50 г цукру і дрібку солі, збити до стійких піків.

Щоб перевірити, правильно чи збиті білки, їх треба зачерпнути ложкою і перевернути її. Якщо маса не падає з ложки, а в місці, звідки взяті білки, що залишилися чіткі сліди від ложки, меренга готова.

Борошно просіяти, всипати у збиті жовтки і перемішати.

Масу викласти в білки порціями, ретельно перемішуючи тісто ложкою або лопаткою.

Духовку нагріти до 180 градусів. Вилити тісто в силіконову або металеву форму (останню потрібно змастити вершковим маслом).

Випікати приблизно 25 хв

Приготований бісквіт надрізати ножем по периметру. Потім пропустити нитку в горизонтальний надріз і поділити бісквіт на 2 коржа.

Для малинового пюре, 1,5 склянки ягід малини пробити блендером, процідити через дрібне сито, щоб виловити залишки кісточок. Решту малину відкласти в сторону для декору.

Для сирного крему з’єднати в мисці сир, цукровий пісок (або пудру) і жирну сметану.

Все збити міксером. Додати в крем з сиру кілька столових ложок пюре малини, перемішати до об’єднання.

Один корж помістити на плоске блюдо або картонну щільну основу, змастити малиновим пюре. Пористий бісквіт миттєво його вбере.

Змастити поверхню бісквіта сирним кремом.

Горіхи прожарити на сухій сковороді, видути з них зайву лушпиння. Подробити і посипати на сирний крем.

Другий корж просочити з внутрішньої сторони малиновим пюре, покласти на шар крему, зверху змастити сирним кремом. Крім того, промазати кремом боки торта. Для оформлення приклеїти листочки м’яти на бічну поверхню торта.

Зверху по торту розкласти цілі ягоди малини.

Прибрати малиновий бісквіт в холодильник на просочення приблизно на 1 годину.

Розрізати і подавати до чашки чаю або какао.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт на сметані Бісквіт на сметані в духовці класичний Бісквіт