Бісквіт є одним з найпопулярніших видів тіста, яке використовується для приготування різних кондитерських виробів: печива, тістечок, тортів. Як правило, в процесі приготування такого тесту передбачено поділ білків і жовтків, а також їх збивання окремо. У цьому рецепті ми розглянемо не зовсім традиційний спосіб приготування бісквітного тіста.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати бісквіт без поділу яєць, в глибоку ємність вбиваємо яйця.

Туди ж відправляємо цукор і все ретельно перемішуємо до повного розчинення цукру.

Потім беремо міксер і з його допомогою збиваємо отриману суміш.

В окрему миску просіюємо борошно пшеничне.

Наступний крок – в загальну масу поступово вводимо просіяне борошно.

З’єднуємо борошно і яєчно-цукрову суміш. Все перемішуємо.

Отриману масу гарненько збиваємо за допомогою міксера протягом п’ятнадцяти секунд.

Дно форми, в якій ми будемо випікати бісквіт, устеляємо пергаментним папером, змащуємо дно і стіни маслом і зверху злегка присипаємо борошном, щоб тісто не прилипало до форми.

Виливаємо тісто у форму і відправляємо запікатися в духовку при температурі 180 градусів приблизно на сорок хвилин.

Перед подачею бісквіт необхідно остудити.

Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом класичний Бісквіт