Бісквіт є одним з найпопулярніших видів тіста, яке використовується для приготування різних кондитерських виробів: печива, тістечок, тортів. Як правило, в процесі приготування такого тесту передбачено поділ білків і жовтків, а також їх збивання окремо. У цьому рецепті ми розглянемо не зовсім традиційний спосіб приготування бісквітного тіста.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати бісквіт без поділу яєць, в глибоку ємність вбиваємо яйця.
Туди ж відправляємо цукор і все ретельно перемішуємо до повного розчинення цукру.
Потім беремо міксер і з його допомогою збиваємо отриману суміш.
В окрему миску просіюємо борошно пшеничне.
Наступний крок – в загальну масу поступово вводимо просіяне борошно.
З’єднуємо борошно і яєчно-цукрову суміш. Все перемішуємо.
Отриману масу гарненько збиваємо за допомогою міксера протягом п’ятнадцяти секунд.
Дно форми, в якій ми будемо випікати бісквіт, устеляємо пергаментним папером, змащуємо дно і стіни маслом і зверху злегка присипаємо борошном, щоб тісто не прилипало до форми.
Виливаємо тісто у форму і відправляємо запікатися в духовку при температурі 180 градусів приблизно на сорок хвилин.
Перед подачею бісквіт необхідно остудити.
Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом класичний Бісквіт