Торти є популярним і традиційні солодким блюдом, яке є невід’ємною частиною практично будь-якого святкового столу. Незважаючи на безліч способів приготування і смаків цього десерту, на наш погляд, безпрограшним варіантом є бісквітний торт з бананом. Головними достоїнствами якого є ніжна консистенція і аромат стиглого банана.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Сметана – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Ванілін – 10 гр.
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Банан – 4 шт.

Процес приготування:

Як приготувати бісквітний торт з бананом? У глибоку миску кладемо борошно, сметану, яйце, розтоплене масло. Все ретельно перемішуємо. У нас повинно вийти круте тісто. Відправляємо його на півгодини в холодильник. Потім, розділивши його на чотири рівні частини, розкачуємо тонкі квадратні коржі.

Перекладаємо коржі на змазаний олією лист і ставимо випікатися в духовку при температурі 200 градусів.

Готовий корж повинен бути рум’яного кольору.

Займемося кремом. У сотейник вливаємо молоко, змішуємо його з цукром, ваніліном і столовою ложкою борошна. Все перемішуємо до тих пір, поки маса не стане однорідною.

Ставимо сотейник на вогонь, постійно помішуючи вміст. За консистенцією крем повинен бути походимо на згущене молоко.

Готові коржі викладаємо на плоску тарілку один на одного. Кожен корж рясно промазуємо кремом, поверх крему викладаються колечка банана. Перед подачею дайте торту настоятися кілька годин в прохолодному місці.

Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Бісквіт на сметані Бісквіт на сметані в духовці Десерти класичний Бісквіт Торти