З великою упевненістю можна говорити про те, що бісквіт «Джоконда» може стати ідеальною основою для приготування різних рулетів, торт-суфле і багатьох інших десертів. А все завдяки тому, що тісто для такого бісквіта, основним інгредієнтом для приготування якого лежить мигдальна борошно, відрізняється своєю пластичністю. Не можна не відзначити, що таке тісто залишається свіжим і не черствіє протягом тривалого часу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Крохмаль картопляний – 20 гр.
- Мигдаль – 100 гр.
- Цукрова пудра – 50 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати бісквіт Джоконда. Підготуйте необхідні інгредієнти.
Приготуйте мигдалеву борошно. Для цього необхідно помістити в чашу блендера 100 грамів мигдалю і подрібнити його до стану борошна.
В окремій мисці необхідно з’єднати мигдалеву борошно з крохмалем, яйцями і двома жовтками.
Все ретельно перемішуємо до однорідності.
В окремій ємності збиваємо білки за допомогою міксера. Збивати потрібно до тих пір, поки не утворюється щільна трансформується в піно подібну маса. Потім у збиті білки додаємо цукрову пудру і знову все збиваємо.
Обороти міксера необхідно дещо знизити й поступово ввести в білково-цукрову суміш мигдального борошна з крохмалем і яйцями.
Далі беремо форму, устеляємо її пергаментним папером і виливаємо туди наше тісто.
Випікаємо бісквіт при температурі 180 градусів протягом десяти хвилин.
Бісквіт готовий.
Бісквіт Бісквіт в духовці