Бісквітний торт зі сметанним кремом готували в кожній радянській сім’ї. Такий десерт готували по великих святах. В сьогоднішній час бісквітний торт досить популярний за простоту приготування і доступність інгредієнтів.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яєчний білок – 4 шт.
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 130 гр.
  • Цукор-пісок – 115 гр.
  • Молоко коров’яче – 90 мл
  • Масло рослинне – 65 мл
  • Розпушувач тіста – 1.5 ч. л.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Лимонна цедра – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сметана – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Желатин харчовий – 1 ст. л.
  • Вода – 5 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати бісквітний торт зі сметанним кремом? Підготуйте продукти для бісквітного торта.

Для початку приготуйте бісквіт. Курячі білки збийте міксером до твердих піків. Половину збитих білків відкладіть. У другу половину додайте курячі жовтки, цукровий пісок, просіяне разом з розпушувачем борошно пшеничне вищого сорту, молоко, рослинне масло і ванілін. Перемішайте міксером на середній швидкості.

Відстрочені збиті білки акуратно введіть в отримане тісто і рухами знизу вгору перемішайте з допомогою силіконової лопатки.

В підготовлену форму обережно перекладіть тісто і розрівняти силіконової лопаткою. Попередньо розігрійте духовку і помістіть форму для випічки. Випікайте 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Після закінчення часу вийміть форму з духовки і дайте бісквіту охолонути протягом 15 хвилин. Потім акуратно зніміть форму. Дайте бісквіту повністю охолонути на решітці. Перекладіть бісквіт на дошку і розріжте вздовж на два коржі.

Сметану змішайте цукром. Тим часом залийте швидкорозчинний желатин питною водою.

набряклий желатин Розпустіть на водяній бані, трохи остудіть, влийте в сметанний крем і збийте міксером до однорідної кремоподібної консистенції. На блюдо, на якому будете збирати торт, викладіть пару столових ложок крему і розподіліть по центру, зверху викладіть корж і притисніть його.


На корж викладіть сметанний крем і рівномірно розподіліть. Зверху покладіть другий корж. Верхній шар і боки ретельно промажте кремом. Готовий торт за бажанням прикрасьте і приберіть в холодильник мінімум на 2 години. Подавайте торт на стіл.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт на молоці Бісквіт на сметані в духовці Вологий бісквіт Лимонний бісквіт