Простий класичний бісквіт – незамінна випічка для домашніх десертів. Ідеальні борошняні коржики гарні для кремових тортів.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Ванілін – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування бісквіта класичного? Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо до стану крему на низькій швидкості. Потім повільно всипаємо звичайний цукор і ванільний. Продовжуємо збивати до густого стану.
В густу білкову масу поступово додаємо жовтки. Збиваємо до однорідності.
Просіваємо борошно, вмішуємо її в яєчну суміш ложкою. Міксер більше не використовуємо.
Вмішуємо борошно до тих пір, поки тісто тісто не стане однорідним і без грудочок.
Викладаємо тісто у форму для випікання на пергамент. Ложкою розрівнюємо поверхню. Випікаємо в духовці при 180 градусах близько 25 хвилин.
Під час випікання не відкриваємо духова шафа, інакше випічка осяде. Готовий бісквіт дістаємо з духовки і залишаємо остигати.
Остиглий бісквіт розрізаємо на рівномірні коржі. Основа для вашого десерту готова!
Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний класичний Бісквіт