Любителям цитрусових настійно рекомендую приготувати лимонний бісквіт. Яскраво виражений лимонний смак в сукупності з легкої ніжною структурою і приємним ароматом не залишить вас байдужими і обов’язково підніме вам настрій.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 180 гр.
- Яйце – 6 шт.
- Молоко коров’яче – 1.5 склянки
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
- Лимонна цедра – 1 ст. л.
- Лимонний сік – 5 ст. л.
- Вода – 100 мл
- Ванілін – 1 щіпка
- Масло – для змазування
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати лимонний бісквіт просто! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для лимонного бісквіта.
Курячі яйця розділити на білки і жовтки. Курячі білки збийте з половиною склянки цукрового піску і дрібкою солі з допомогою міксера до стану твердих піків.
Жовтки збийте міксером на середніх обертах до тих пір, поки вони не посвітлішають.
В глибокій мисці акуратними рухами знизу вгору змішайте жовткову і білкову маси, додайте цедру лимона.
Просійте борошно пшеничне в окрему миску і поступово в кілька прийомів введіть в яєчну масу. Акуратно перемішайте.
Форму змастіть невеликою кількістю вершкового масла. Акуратно викладіть приготоване тісто і рівномірно розподіліть за допомогою силіконової лопатки. Випікайте 50 хвилин в добре розігрітій духовці при температурі 180 градусів.
Приготуйте глазур. У невелику миску висипте залишився цукровий пісок, кукурудзяний крохмаль, ванілін і пару столових ложок пшеничного борошна.
У сотейник з товстим дном розбийте куряче яйце, висипте сухі інгредієнти і ретельно перемішайте, поступово влийте молоко і з допомогою віночка перемішайте до однорідної маси. Поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи, варіть до загустіння.
Готовий бісквіт остудіть на решітці. Розділіть на два коржі.
Приготуйте для просочення бісквіта. У невеликій піалі змішайте лимонний сік, цукровий пісок і воду, ретельно перемішайте до повного розчинення цукрових кристаликів.
Коржі просочити приготовленим сиропом, а потім промажте остившім кремом. Готовий лимонний бісквіт приберіть в холодильник на 2 години, а краще на ніч. Просочений подавайте пиріг на порції.
Приємного чаювання!
Бісквіт Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Ванільний бісквіт класичний Бісквіт Лимонний бісквіт