Любителям цитрусових настійно рекомендую приготувати лимонний бісквіт. Яскраво виражений лимонний смак в сукупності з легкої ніжною структурою і приємним ароматом не залишить вас байдужими і обов’язково підніме вам настрій.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 180 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Молоко коров’яче – 1.5 склянки
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Лимонна цедра – 1 ст. л.
  • Лимонний сік – 5 ст. л.
  • Вода – 100 мл
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Масло – для змазування
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати лимонний бісквіт просто! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для лимонного бісквіта.

Курячі яйця розділити на білки і жовтки. Курячі білки збийте з половиною склянки цукрового піску і дрібкою солі з допомогою міксера до стану твердих піків.

Жовтки збийте міксером на середніх обертах до тих пір, поки вони не посвітлішають.

В глибокій мисці акуратними рухами знизу вгору змішайте жовткову і білкову маси, додайте цедру лимона.

Просійте борошно пшеничне в окрему миску і поступово в кілька прийомів введіть в яєчну масу. Акуратно перемішайте.

Форму змастіть невеликою кількістю вершкового масла. Акуратно викладіть приготоване тісто і рівномірно розподіліть за допомогою силіконової лопатки. Випікайте 50 хвилин в добре розігрітій духовці при температурі 180 градусів.

Приготуйте глазур. У невелику миску висипте залишився цукровий пісок, кукурудзяний крохмаль, ванілін і пару столових ложок пшеничного борошна.

У сотейник з товстим дном розбийте куряче яйце, висипте сухі інгредієнти і ретельно перемішайте, поступово влийте молоко і з допомогою віночка перемішайте до однорідної маси. Поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи, варіть до загустіння.

Готовий бісквіт остудіть на решітці. Розділіть на два коржі.

Приготуйте для просочення бісквіта. У невеликій піалі змішайте лимонний сік, цукровий пісок і воду, ретельно перемішайте до повного розчинення цукрових кристаликів.

Коржі просочити приготовленим сиропом, а потім промажте остившім кремом. Готовий лимонний бісквіт приберіть в холодильник на 2 години, а краще на ніч. Просочений подавайте пиріг на порції.

Приємного чаювання!

Бісквіт Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Ванільний бісквіт класичний Бісквіт Лимонний бісквіт