Бісквітний рулет з маком завжди робить ошатним святковий стіл і викликає захват у гостей. Готувати його нескладно, але багато господинь чомусь бояться його готувати. Спробуйте, і ваше кулінарний виріб нікого не залишить байдужим.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Борошно пшеничне – 7 ст. л.
  • Манна крупа – 2 ст. л.
  • Мак – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 3 ст. л.
  • Ванілін – за смаком

Процес приготування:

Готувати бісквітний рулет з маком легко! Підготуйте всі необхідні продукти для випікання бісквітного рулету з маком.

Яйця розділити на білки і жовтки. Білки помістіть в посуд для замішування тіста, додайте до них потрібну кількість цукру і з допомогою міксера або віночка добре збийте до стійки піни.

Не припиняючи процесу збивання, додайте до білків по одному жовтку. Потім потроху насипайте до збитим яйця, просіяне на сито борошно, а тісто акуратно перемішувати ложкою, щоб не порушити легкість маси.

Деко для випічки застелити шматочком спеціального паперу і трохи змастіть її рослинним маслом. Викладіть на деко приготоване бісквітне тісто, розподіливши його рівним шаром. Деко з тестом помістіть на 15 хвилин у духовку, розігріту до 180°С.

Для приготування начинки змішайте мак з манною крупою, пересипте їх в окрему каструльку, додайте молоко і поваріть на невеликому вогні 5-7 хвилин.

Випечений бісквітний корж дістаньте з духовки і переверніть рум’яної стороною догори.

На корж перекладіть макову начинку і скрутіть його рулетом. Рулет поставте на 2 години в прохолодне місце, але краще на кілька годин, щоб він добре «дозрів». Готовий рулет декоруйте по своєму смаку і подайте до столу.

Їжте на здоров’я!

Бісквіт в духовці Бісквіт для рулету Бісквіт на молоці Бісквіт на молоці в духовці Ванільний бісквіт Вологий бісквіт класичний Бісквіт