За нашим рецептом ви швидко освоїте приготування бісквіту з 4 яєць. Насправді, яких тільки рецептів бісквітів не придумано: і на соді, і з додаванням рослинного або коров’ячого масла і сиру, і т. д. Однак на наш погляд, немає нічого краще, ніж класичний бісквіт з борошна, яєць і цукру, якщо необхідна основа для торта або ж хочеться спекти щось смачненьке нашвидкуруч. Щоб такий бісквіт вийшов пишним і не осел, випікайте в рознімної форми діаметром не більше 20-22 див Коли бісквіт повністю охолоне, його можна промазати повидлом, кремом або ж вареним згущеним молоком.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Ванільний цукор – 15 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування бісквіт на 4 яйця? У яєць відокремити білки від жовтків.
До жовтків потрібно додати половину від зазначеної кількості цукру і ванільний цукор.
Розтирайте жовтки з цукром, поки маса не побіліє, а її об’єм не збільшиться. Це можна робити як звичайною виделкою, так і міксером або віночком.
До білків можна додати одну третину чайної ложки лимонної кислоти, щоб вони краще взбились.
Почніть збивати білки на середній швидкості міксера, а потім додайте залишок цукру і збивайте до утворення м’яких піків.
Відокремте одну третину збитих білків, додайте їх до збитим жовтків, і все дуже акуратно розмішайте кулінарної лопаткою.
всипте просіяне борошно розпушувач, перемішайте, додайте до загальної маси і акуратно розмішайте.
Решту введіть збиті білки в тісто і акуратно перемішати лопаткою, робіть це легко, але недовго, щоб збиті яйця не опало.
Форму для випічки трохи промажте рослинним маслом і вистелити пергаментом (якщо у вас немає пекарської папери, форму можна промахнутися і присипати товченими сухарями або борошном, потім надлишок борошна струсити).
У форму викладіть тісто лопаткою, розрівняти зверху.
Духова шафа прогрійте заздалегідь до 180 °C, час випічки індивідуально, але в середньому займає 30-35 хвилин. Готовність перевіряйте сірником: якщо вона суха, то і бісквіт вже готовий.
Коли бісквіт спечеться, остуживайте його у формі прочиненими духовці, потім викладіть на решітку і дайте повністю охолонути.
Остиглий бісквіт прикрашайте по вашому розсуду і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Порада: без потреби не відкривайте духовку, щоб бісквіт не опал, хоча б перші 25 хвилин випічки. Готовий бісквіт легко пружинить і відновлюється, якщо на нього натиснути пальцем.
Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Ванільний бісквіт класичний Бісквіт