Представляємо вашій увазі рецепт приготування японської бісквіта, який, незважаючи на своє походження, чудово прижився і у нас в країні. Для його приготування вам не потрібно зайвий раз йти в магазин за продуктами – все необхідні інгредієнти будь-яка господиня знайде у себе в холодильнику.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 140 гр.
  • Мед – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Вода – 2 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати бісквіт Кастелла. Готуємо необхідні продукти. Розбиваємо курячі яйця і відокремлюємо білки від жовтків.

Збиваємо білки за допомогою міксера.

Туди ж відправляємо цукор, знову збиваємо, потім додаємо до білково-цукрової маси жовтки. Ще раз все добре перемішуємо.

Наступний крок – в загальну масу поступово вводимо попередньо просіяне борошно.

В окрему ємність викладаємо мед і розбавляємо його невеликою кількістю гарячої води, потім з’єднуємо з загальною масою і ретельно перемішуємо.

Виливаємо тісто у форму і ставимо випікатися в духовку при температурі 180 градусів на сорок хвилин. Бісквіт подавати охолодженим.

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний класичний Бісквіт