З простого набору продуктів можна приготувати в духовці ароматну і повітряну випічку. Такий ніжний бісквіт можна подати як самостійний десерт під чашку чаю і розмови в колі сім’ї або використовувати його як основу для торта, доповнивши його кремом і начинкою.
Інгредієнти: на 7 порц.
- Кефір – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Ванілін – 2 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Цукрова пудра – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування бісквіта на кефірі? Яйця та кефір заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вони придбали потрібну температуру. Збийте яйця в глибокій мисці міксером до пишноти.
Поступово всипте цукор, не перестаючи заважати, і збивайте 8 хвилин до абсолютного розчинення цукрових кристалів.
Повинна вийти біла пінна маса.
Всипте в неї ванілін, прогрітий в мікрохвильовій печі до теплої температури кефір, і розмішайте міксером. Не перегрейте кефір, інакше яйця згорнуться.
Окремо 2 рази просійте борошно, всипте соду, сіль і розмішайте віночком.
Невеликими порціями всипайте сухі інгредієнти в рідку суміш і добре розмішуйте щоб уникнути грудок.
Дно рознімної форми застелити пекарської папером. Викладіть тісто, розрівняйте верх лопаткою.
В прогріту духовку помістіть форму з тестом і готуйте при 180 градусах 25-30 хвилин. Обов’язково перевірте готовність після закінчення часу. Для цього скористайтесь дерев’яною зубочисткою: проткніть їй середину пирога по закінченні вказаного часу. Суха зубочистка-ознака готовності пирога. Якщо ні – поверніть форму в жаровню і продовжуйте готувати ще 5 хвилин.
Гарячий бісквіт вийміть з духовки і залишити у формі на 6 хвилин, потім можна діставати. Перекладіть бісквіт на красиве блюдо для сервірування і присипте цукровою пудрою. Можна полити поверхня бісквіта гарячим шоколадом і прикрасити фруктами.
Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт в духовці класичний Бісквіт на кефірі класичний Бісквіт