Вашій увазі представлений рецепт смачного і улюбленого багатьма ласощі – бісквітного рулету з білковим кремом. Приготувати його в домашніх умовах нескладно, це не займе багато часу. Рулет з бісквіту виходить ніжним і повітряним, а білковий крем ідеально його доповнює.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Ванілін – 0.3 ч. л.
  • Джем абрикосовий – 100 гр.
  • Цукрова пудра – для посипання
  • Сода харчова (погасити) – 1 ч. л.
  • Для крему: –
  • Яєчний білок – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати бісквітний рулет з білковим кремом? Включаємо і розігріваємо духовку до температури 180 градусів. Далі займемося бісквітом. В підходящу ємність вбиваємо курячі яйця.

Додаємо до яєць цукровий пісок і починаємо збивати ці інгредієнти. Працюємо міксером приблизно 10 хвилин. Маса повинна вийти пишною.

Додаємо 100 грам розтопленого і охолодженого вершкового масла, все перемішуємо.

В отриману масу додаємо чайну ложку гашеного соди, перемішуємо.

Після цього невеликими порціями всипаємо борошно пшеничне і все тісто акуратно перемішуємо.

На деко викладаємо пергамент і виливаємо на нього готове тісто. Ставимо бісквіт у підготовлену духовку на 10-15 хвилин, при температурі 160-180 градусів.

Готовий бісквіт дістаємо з духовки. Якщо він прилип до пергаменту, то його слід відокремити, але пергамент не забирайте.

Промазуємо бісквіт абрикосовим джемом (за бажанням можна використовувати будь, орієнтуйтеся на власний смак).

Після цього акуратно згортаємо бісквіт в рулет разом з пергаментом. Поки він буде остигати, переходимо до крему.

Яєчні білки разом з цукровим піском поміщаємо в зручну ємність і збиваємо на великій швидкості близько 10 хвилин до появи стійких піків.

В самому кінці додаємо лимонний сік.

Розкручуємо остиглий рулет і промазуємо його білковим кремом, з одного боку залишаючи край в 1-2 см без крему.

Після цього загортаємо бісквіт з кремом в рулет.

Частування можна відразу подавати до столу. Перед цим посипаємо бісквітний рулет цукровою пудрою і порційно його нарізаємо.

Приємного вам чаювання!

Бісквіт Бісквіт для рулету Бісквіт на яйцях класичний Бісквіт, який завжди виходить високий Ідеальний бісквіт для торта Лимонний бісквіт