Шоколадний бісквіт на окропі популярний своєю ніжною і повітряної структурою. Шоколадний бісквіт на окропі без молока стане прекрасною основою для улюбленого торта. Пишні коржі добре просочуються будь-яким кремом і роблять торт легким.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Масло рослинне – 0.5 склянки
  • Вода – 2 склянки
  • Какао-порошок – 6 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Сода харчова – 1,5 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування шоколадного бісквіта на окропі без молока. Першим ділом увімкніть духовку для розігріву. Підготуйте форму для випічки.

Вийміть дно рознімної форми і обведіть його на пекарської папері. Отриману окружність виріжте.

Зберіть роз’ємну форму і оберніть дно фольгою, щоб тісто напевно не просочилося. На дно покладіть вирізану окружність і ретельно змастіть дно і стінки форми невеликою кількістю вершкового масла.

Поставте кип’ятити воду в чайнику або сотейнику. У глибокій ємності змішайте какао порошок, просіяне заздалегідь пшеничне борошно вищого сорту, харчову соду, розпушувач і цукровий пісок. Перемішайте з допомогою віночка.

В чашу міксера розбийте курячі яйця і збийте, поступово збільшуючи швидкість до пишної консистенції, влийте необхідну кількість рослинної олії і продовжуйте збивати ще декілька хвилин.

В сухі інгредієнти акуратно введіть збиту масу і ретельно перемішайте до однорідної консистенції з допомогою віночка або силіконової лопатки.

Влийте дві склянки окропу і все ще раз добре перемішайте. Тісто буде рідким, але не хвилюйтеся – так і треба.

У змащену вершковим маслом форму для випічки акуратно перелийте рідке тісто.

Форму поставте в духовку і випікайте близько години при температурі 180 градусів. Готовність бісквіта перевірте дерев’яної шпажкою – вона повинна бути суха. Акуратно вийміть гарячу форму з духовки і дайте охолонути близько 15 хвилин.

Потім акуратно вийміть бісквіт і залиште на решітці до повного охолодження

Остиглий бісквіт можна прикрасити приготовленої глазур’ю і свіжими ягодами.

Готовий бісквіт можна використовувати в якості основи для приготування різних десертів.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт з рослинним маслом класичний Бісквіт Шоколадний бісквіт