Класика кулінарного жанру – це ніжний бісквітний рулет з повидлом, який під силу навіть будь молодої господині, він буде дуже до речі, якщо вам потрібно подати до чаю що-небудь особливе, домашнє і смачненьке. А щоб ця випічка у вас гарантовано вдалася, потрібно лише слідувати нашим покроковим інструкціям з точністю. Важливий нюанс: для бісквіта яйця повинні бути свіжими. Якщо їх жовтки мають яскраве забарвлення, тоді і бісквіт вийде яскраво-жовтим. За рецептом бісквітний корж слід промазати повидлом, однак ви можете розмішати повидло зі сметаною, додати товчені горіхи або шоколадну крихту, щоб було смачніше!


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Ванілін – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування
  • Цукрова пудра для прикраси
  • Повидло – 5 – 6 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати рулет бісквітний з повидлом. На чистий і сухий деко вистелити лист пекарської папери, промажте його трохи рослинним маслом, що допоможе деку залишитися чистим.

В чаші блендера з’єднайте яйця і цукор.

Щоб цукор розчинився, потрібно збивати яйця з цукром на хорошій швидкості близько 5 хвилин. У вас вийде однорідна маса з бульбашками.

Всипте борошно і ванілін в тісто, продовжуйте збивати на низькій швидкості, не довго, щоб лише замісити тісто. Робити це можна і вручну, кулінарним віночком.

На пергаментному аркуші розподіліть тісто рівним шаром.

Нагрійте духовку до 180 градусів і випікайте бісквіт близько 15 хвилин, готовність перевіряйте сірником або зубочисткою. Не пересушите бісквіт, інакше він прилипне до паперу і буде кришитися, а не згортатися в рулет.

Корж дістаньте з духовки, трохи зверху присипте цукром і оберніть харчовою плівкою. Цукор потрібен для того, щоб плівка не прилипла до коржу. Через 30 хвилин зніміть плівку.

Ложкою розподіліть повидло або варення по коржу.

Поверніть бісквіт в рулет.

Дайте рулету добре настоятися, а, щоб зафіксувати його форму, покладіть рулет в харчову плівку і відправте в холодильник мінімум на 3-4 години.

Перед подачею на стіл зніміть плівку, рулет присипте цукровою пудрою.

Нарізайте бісквітний рулет на шматочки і подавайте до чаю або до кави, а в спекотну погоду домашній бісквітний рулет дуже смачний разом з несолодким фруктово-ягідним компотом.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт для рулету класичний Бісквіт