З дитинства люблю всіляку випічку з маком. Рекомендую приготувати повітряний і ароматний бісквіт з маком. Такий бісквіт можна приготувати в якості самостійного десерту або використовувати для приготування смачних тортів чи тістечок.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Мак – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 90 гр.
  • Молоко коров’яче – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Розпушувач тіста – 2 гр.
  • Олія кукурудзяна – 20 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати бісквіт з маком легко! Підготуйте необхідні інгредієнти для бісквіта з маком.

Мак пересипте в чашу блендера і подрібніть його.

З допомогою сита просійте борошно пшеничне разом з кукурудзяним крохмалем і розпушувачем. З’єднайте з подрібненим маком.

Увімкніть духовку для розігріву і встановіть температуру 160 градусів.

Курячі яйця кімнатної температури помістіть в чисту і суху чашу міксера, і почніть збивати на невеликих обертах, додавши дрібку солі.

Поступово введіть цукровий пісок в кілька прийомів, збільшити швидкість міксера і збийте до щільної однорідної консистенції.

По столовій ложці введіть суміш із сухих інгредієнтів, акуратними рухами знизу вгору за допомогою силіконової лопатки перемішайте.

Рослинне масло з’єднайте з молоком, ретельно перемішайте і поступово влийте в тісто, обережно перемішавши лопаткою.

Дно підготовленої форми застелити пекарської папером, акуратно перекладіть тісто, розрівняйте силіконової лопаткою. Форму помістіть в розігріту духовку і випікайте протягом 40 хвилин.

Готовність бісквіта перевірте дерев’яної шпажкою. Вийміть форму з духовки. Дайте бісквіту охолонути, і обережно звільнивши від форми, перемістіть його на решітку до повного охолодження.

Остиглий бісквіт можна розділити на коржі і просочити улюбленим кремом.

Приємного чаювання!

Бісквіт Бісквіт в духовці класичний Бісквіт на молоці класичний Бісквіт