З дитинства люблю всіляку випічку з маком. Рекомендую приготувати повітряний і ароматний бісквіт з маком. Такий бісквіт можна приготувати в якості самостійного десерту або використовувати для приготування смачних тортів чи тістечок.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Мак – 50 гр.
- Борошно пшеничне – 90 гр.
- Молоко коров’яче – 20 гр.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Розпушувач тіста – 2 гр.
- Олія кукурудзяна – 20 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати бісквіт з маком легко! Підготуйте необхідні інгредієнти для бісквіта з маком.
Мак пересипте в чашу блендера і подрібніть його.
З допомогою сита просійте борошно пшеничне разом з кукурудзяним крохмалем і розпушувачем. З’єднайте з подрібненим маком.
Увімкніть духовку для розігріву і встановіть температуру 160 градусів.
Курячі яйця кімнатної температури помістіть в чисту і суху чашу міксера, і почніть збивати на невеликих обертах, додавши дрібку солі.
Поступово введіть цукровий пісок в кілька прийомів, збільшити швидкість міксера і збийте до щільної однорідної консистенції.
По столовій ложці введіть суміш із сухих інгредієнтів, акуратними рухами знизу вгору за допомогою силіконової лопатки перемішайте.
Рослинне масло з’єднайте з молоком, ретельно перемішайте і поступово влийте в тісто, обережно перемішавши лопаткою.
Дно підготовленої форми застелити пекарської папером, акуратно перекладіть тісто, розрівняйте силіконової лопаткою. Форму помістіть в розігріту духовку і випікайте протягом 40 хвилин.
Готовність бісквіта перевірте дерев’яної шпажкою. Вийміть форму з духовки. Дайте бісквіту охолонути, і обережно звільнивши від форми, перемістіть його на решітку до повного охолодження.
Остиглий бісквіт можна розділити на коржі і просочити улюбленим кремом.
Приємного чаювання!
Бісквіт Бісквіт в духовці класичний Бісквіт на молоці класичний Бісквіт