Бісквіт з малиною простий смачний і сподобається вашим домочадцям! Бісквітне тісто завжди добре поєднується з соковитими ягодами. У даному рецепті додаємо свіжу малину. Щоб бісквіт добре тримав текстуру та пропікся, незалежно від вологи ягід, у тісто додаємо вершкове масло і жирну сметану. Така випічка – цілком самодостатня частування, не вистачає, хіба що, чашки чаю або кави.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сметана 20% – 2 ст. л.
- Яйце – 3 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 0.66 ст.
- Малина – 300 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Цукрова пудра – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати бісквіт з малиною просто! Ягоди малини промиваємо і даємо повністю стекти воді. Для спрощення завдання можна розсипати мокрі ягоди на сухе рушник і трохи почекати, поки малина обсохне.
В широку миску викладаємо розм’якшене вершкове масло, жирну сметану і цукровий пісок. Збиваємо все разом міксером на високій швидкості, поки кристалики цукру повністю не розчиняться.
Розбиваємо в миску яйця і збиваємо на середніх обертах.
Поверх отриманої суміші просіваємо вказану кількість борошна і висипаємо розпушувач. Змішуємо міксером на середній швидкості.
Консистенція готового тіста повинна бути повністю однорідна, гладка, але негуста. Маса добре ллється з віночка.
Готуємо форму для випічки. Її потрібно змастити маслом або застелити промасленим пергаментом. Якщо використовується силіконова форма, то нічим змащувати не потрібно.
В підготовлену форму виливаємо половину тіста.
Поверх тіста рівномірно викладаємо половину від усієї кількості ягід малини.
На малину виливаємо половину тіста, намагаючись покрити ягоди повністю.
На поверхню бісквіта акуратно укладаємо другу частину малини.
Духовку розігріваємо до 170 градусів і ставимо форму з тестом на середній рівень. Випікаємо протягом 45-50 хвилин. До кінця випікання бісквіт помітно виросте в об’ємі і добре зарум’яниться. Готовність можна перевірити дерев’яною зубочисткою, встромивши її в тісто: якщо вона вийшла суха, пиріг готовий. Якщо на зубочистці залишилося волого тісто, продовжуємо випікання і повторюємо тест на готовність трохи пізніше.
Готовий бісквіт дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути, щоб не обпектися при витяганні його з форми. Перекладаємо виріб на сервірувальне блюдо. За бажанням можна посипати цукровою пудрою через ситечко.
Розрізаємо на порційні шматки і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з рослинним маслом Вологий бісквіт