Сьогодні пропоную вам рецепт легкого сирного бісквіта, який сподобається вам легкістю в приготуванні і своїм приголомшливим вершково-лимонним смаком. Бісквіт з сиром доведеться як не можна, до речі, до будь-якого чаювання, будь це святковий стіл або домашні посиденьки з близькими. Ваші гості оцінять його по достоїнству, адже його смак просто заворожує!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Сир – 250 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати бісквіт з сиром? Попередньо добре охолоджені в холодильнику яйця вибиваємо в миску, додаємо цукор і збиваємо за допомогою міксера на високій швидкості 5-7 хвилин, до утворення густої піни.

В глибоку миску викладаємо сир. Лимон промиваємо і натираємо на дрібній тертці цедру, акуратно знімаючи тільки жовту частину. Додаємо її в сир.

вичавлюємо сік З лимона і теж додаємо його до сиру.

Перетираємо всі інгредієнти заглибним блендером до утворення однорідної сирної маси. При відсутності блендера можна перетерти сир через сито.

В сирну масу акуратно вводимо яєчну, просіваємо борошно з розпушувачем і всі інгредієнти вимішуємо рухами знизу вгору, щоб не осадити збиті яйця.

Форму для випічки добре промазуємо рослинним маслом.

Викладаємо тісто у форму, зверху трохи розрівнюємо лопаткою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку випікатися 50-60 хвилин.

Готовність бісквіта перевіряємо шпажкою. Готовий бісквіт виймаємо з духовки і дамі трохи охолонути. Потім виймаємо з форми і перекладаємо на решітку, залишаємо бісквіт до повного охолодження на 2-3 години.

Готовий сирний бісквіт прикрашаємо часточками лимона і гілочкою м’яти. За бажанням можна присипати його цукровою пудрою. Приємного чаювання!

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт з рослинним маслом класичний Бісквіт Лимонний бісквіт