Сьогодні пропоную вам рецепт легкого сирного бісквіта, який сподобається вам легкістю в приготуванні і своїм приголомшливим вершково-лимонним смаком. Бісквіт з сиром доведеться як не можна, до речі, до будь-якого чаювання, будь це святковий стіл або домашні посиденьки з близькими. Ваші гості оцінять його по достоїнству, адже його смак просто заворожує!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Сир – 250 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Яйце – 3 шт.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати бісквіт з сиром? Попередньо добре охолоджені в холодильнику яйця вибиваємо в миску, додаємо цукор і збиваємо за допомогою міксера на високій швидкості 5-7 хвилин, до утворення густої піни.
В глибоку миску викладаємо сир. Лимон промиваємо і натираємо на дрібній тертці цедру, акуратно знімаючи тільки жовту частину. Додаємо її в сир.
вичавлюємо сік З лимона і теж додаємо його до сиру.
Перетираємо всі інгредієнти заглибним блендером до утворення однорідної сирної маси. При відсутності блендера можна перетерти сир через сито.
В сирну масу акуратно вводимо яєчну, просіваємо борошно з розпушувачем і всі інгредієнти вимішуємо рухами знизу вгору, щоб не осадити збиті яйця.
Форму для випічки добре промазуємо рослинним маслом.
Викладаємо тісто у форму, зверху трохи розрівнюємо лопаткою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку випікатися 50-60 хвилин.
Готовність бісквіта перевіряємо шпажкою. Готовий бісквіт виймаємо з духовки і дамі трохи охолонути. Потім виймаємо з форми і перекладаємо на решітку, залишаємо бісквіт до повного охолодження на 2-3 години.
Готовий сирний бісквіт прикрашаємо часточками лимона і гілочкою м’яти. За бажанням можна присипати його цукровою пудрою. Приємного чаювання!
Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт з рослинним маслом класичний Бісквіт Лимонний бісквіт