Це дивовижний бісквіт, приготований з збитих білків і жовткової маси. Цедра апельсина додасть йому ароматні цитрусові нотки, а ягоди смородини і чорниці зроблять бісквіт більш соковитим і смачним. Те що потрібно для святкового чаювання!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 0.75 склянки
- Борошно пшеничне – 0.75 склянки
- Крохмаль картопляний – 0.3 ст.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Молоко коров’яче – 3 ст. л.
- Цедра апельсина – 1 шт.
- Смородина чорна або Чорниця – 70 гр.
- Цукрова пудра – 50 гр.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Готувати бісквіт з ягодами просто! У мисці змішуємо яєчні жовтки і цукор. Розтираємо їх виделкою.
Додаємо молоко і починаємо вводити борошно невеликими порціями, щоб не було грудочок. Потім засипаємо крохмаль і розпушувач.
Цедру апельсина натираємо на дрібній тертці і додаємо в тісто.
Білки збиваємо міксером до стійкої густої піни. І змішуємо дві маси.
Змащуємо форму для випікання маслом, перелити тісто і розрівнюємо його лопаткою.
Верх посипаємо ягодами чорниці та чорної смородини.
Випікаємо 40 хв. в духовці при температурі 180 градусів.
Готовий бісквіт посипаємо цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з рослинним маслом Бісквіт на молоці Вологий бісквіт класичний Бісквіт