Це дивовижний бісквіт, приготований з збитих білків і жовткової маси. Цедра апельсина додасть йому ароматні цитрусові нотки, а ягоди смородини і чорниці зроблять бісквіт більш соковитим і смачним. Те що потрібно для святкового чаювання!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 0.75 склянки
  • Борошно пшеничне – 0.75 склянки
  • Крохмаль картопляний – 0.3 ст.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 3 ст. л.
  • Цедра апельсина – 1 шт.
  • Смородина чорна або Чорниця – 70 гр.
  • Цукрова пудра – 50 гр.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати бісквіт з ягодами просто! У мисці змішуємо яєчні жовтки і цукор. Розтираємо їх виделкою.

Додаємо молоко і починаємо вводити борошно невеликими порціями, щоб не було грудочок. Потім засипаємо крохмаль і розпушувач.

Цедру апельсина натираємо на дрібній тертці і додаємо в тісто.

Білки збиваємо міксером до стійкої густої піни. І змішуємо дві маси.

Змащуємо форму для випікання маслом, перелити тісто і розрівнюємо його лопаткою.

Верх посипаємо ягодами чорниці та чорної смородини.

Випікаємо 40 хв. в духовці при температурі 180 градусів.

Готовий бісквіт посипаємо цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з рослинним маслом Бісквіт на молоці Вологий бісквіт класичний Бісквіт