Ошатний і ароматний лимонний кекс з глазур’ю – відмінний десерт, який виручить вас перед приходом гостей. Лимонний аромат наповнить ваш будинок, а чудовий цитрусовий смак у поєднанні з цукровою глазур’ю підкорить серця ваших гостей.


Інгредієнти: на 14 порц.

  • Борошно пшенична – 270 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Молоко коров’яче – 180 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Для глазурі: –
  • Цукрова пудра – 200 гр.
  • Лимонний сік – 3 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати лимонний кекс з глазур’ю. Змішуємо інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач і сіль.

суху суміш додаємо вершкове масло, нарізане кубиками і розтираємо його до отримання дрібної крихти.

Яйця злегка збиваємо і додаємо молоко.

З’єднуємо борошняну і яєчну суміш і добре перемішуємо ложкою до однорідної консистенції.

Лимон моєму, за допомогою дрібної терки натираємо цедру, акуратно знімаємо тільки жовту частину. Далі ріжемо лимон навпіл і видавлюємо 2 столові ложки лимонного соку. Додаємо сік і цедру в тісто.

Все гарненько вимішуємо. У нас вийшло гладке однорідне тісто з цитрусовим ароматом. Змащуємо форму для випічки вершковим маслом, викладаємо в неї тісто і ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.

В цей час готуємо глазур. Просіваємо цукрову пудру в глибоку миску, з решти лимона видавлюємо лимонний сік, додаємо в пудру і добре перемішуємо, щоб не було грудочок.

Готовий кекс дістаємо з духовки і залишаємо до повного охолодження. Остиглий кекс виймаємо з форми, викладаємо на дошку. Зверху плавними рухами вздовж кексу поливаємо його глазур’ю. Прикрашаємо гілочкою м’яти або лимонними часточками.

Наш лимонний кекс готовий. Приємного чаювання!

Бісквітні кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці Лимонний кекс класичний Лимонні кекси