Бісквітний торт з вершками готується дуже просто, вам знадобляться свіжі продукти і потужний міксер. Прикрасою для торта можуть служити фрукти, мармелад або шоколадна крихта.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для бісквіта: (світлого) –
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 160 гр.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Для бісквіта: –
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Для крему: –
- Лікер або Фруктовий сироп – 150 мл
- Джем – за смаком
- Для глазурі: –
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Какао-порошок – 3 ст. л.
- Молоко коров’яче – 3 ст. л.
- Для прикраси: –
- Ягоди – 150 гр.
- Шоколад – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування бісквітного торта з вершками. Три яйця збийте до побіління, потім порціями додайте 150 грамів цукру. Продовжуйте збивати, поки маса не збільшиться в кілька разів. Змішайте 160 грам борошна і пів чайної ложки розпушувача, просійте і введіть до яєць. Замісіть тісто для світлого бісквіту.
Форму для запікання застелити пергаментом, викладіть в неї тісто. Випікайте бісквіт при 170 градусах 25 хвилин. Бісквіт остудіть, помістивши форму з ним на решітку догори дном.
Приготуйте шоколадний бісквіт. Збийте 3 яйця, потім додайте до них 120 грам цукру, маса повинна збільшиться в кілька разів і побіліти. Змішайте 120 грам борошна, 2 столові ложки какао і половину чайної ложки розпушувача, просіяти. Всипте цю суміш до збитим яйця, перемішайте.
На дно форми покладіть пергамент, викладіть тісто. У духовку, розігріту до 170 градусів, поставте шоколадний бісквіт і випікайте 25 хвилин. Бісквіт остудіть.
Світлий бісквіт розрізати на 2 коржа. У вас вийде один шоколадний і два світлих коржа.
Для крему збийте охолоджені вершки і цукор до густої консистенції.
Торт зберіть наступним чином. На дно рознімної форми викладіть світлий корж, просочіть його сиропом, змастіть джемом. Потім покладіть шар вершкового крему. Зробіть теж саме з шоколадним коржем. Останнім покладіть другий світлий корж, просочіть його сиропом і змастіть вершковим кремом.
Зніміть кільце форми, добре промажте кремом боки торта. Поставте його для просочення на 2-4 години в холодильник.
Для приготування глазурі на повільному вогні змішайте 50 грам вершкового масла і по три столових ложки молока, цукру і какао. Доведіть глазур до однорідності і після закипання зніміть з вогню, остудіть.
Вийміть торт з холодильника, полийте його постигла шоколадною глазур’ю, прикрасити ягодами і шматочками шоколаду. Торт вийде дуже смачним і ефектним.
Приємного апетиту!
Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з какао Вологий бісквіт класичний Бісквіт Масляний бісквіт Шоколадний бісквіт