Рецепт заготівлі бочкових помідорів холодним способом увазі заготівля і зберігання помідорів в бочці. Однак процес приготування і зберігання даної заготовки можна здійснити і у звичайних банках. Слід лише дотримуватися рецепту і технології приготування. Томати, приготовлені за нашим рецептом за своїми смаковими якостями ні трохи не відрізняються від бочкових, виходять пряними і апетитними.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 2,5 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Гірчиця порошок – 2 ст. л.
- Часник – 5 зуб.
- Перець чорний горошок – 5 – 6 шт.
- Перець духмяний горошок – 5 – 6 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Листя вишні – 3 – 5 шт.
- Парасольки кропу – 2 – 3 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати бочкові помідори холодним способом. Банку для заготівлі промиваємо з миючим засобом, добре споліскують проточною водою і стерилізуємо над парою 5-7 хвилин. Даємо банку трохи охолонути. На дно банки кладемо парасольки кропу, лавровий лист і вишневі листя.
Помідори промиваємо під теплою проточною водою, викладаємо на рушник і даємо обсохнути 10-15 хвилин. Після чого щільно укладаємо їх у банку. Зверху на помідори викладаємо нарізані брусочками зубчики часнику, чорний і запашний перець.
На помідори прямо в банку насипаємо цукор, сіль і 1 ложку гірчиці.
В банку по самі плечі заливаємо прохолодну відфільтровану або родниковою воду, закриваємо банку поліетиленовою кришкою і добре трясемо, щоб сіль, цукор і гірчицю добре розподілилися по всій банку.
Потім відкриваємо кришку, зверху насипаємо ще ложку гірчиці, прикриваємо банку кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на 1 добу. Потім банку переносимо в прохолодне місце і залишаємо помідори маринуватися на 1-1,5 місяці.
через півтора місяці бочкові помідори повністю готові до вживання, і їх можна дегустувати. Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори холодним способом Солодкі помідори з часником Солоні помідори без оцту Солоні помідори на зиму Солоні помідори холодним способом