найсмачніші бочкові помідори, які я тільки пробувала, виходять тільки у моєї бабусі. Вона готує їх в дубовій бочці і зберігає всю зиму в погребі. Такі помідори готуються місяць. Я ж хочу запропонувати бочкові помідори швидкого приготування.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Помідори свіжі – 2,5 кг
  • Листя хрону – 4 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Листя чорної смородини – 8 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Парасольки кропу – 5 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Насіння кропу – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль велика – 6 ст. л.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Щоб приготувати бочкові помідори швидкого приготування, підготуйте необхідні інгредієнти для бочкових помідорів. Великі м’ясисті помідори ретельно промийте під холодною проточною водою, а потім обсушити. Листя смородини, хрону, парасольки кропу і зелень петрушки ретельно промийте і обсушіть. Очистіть часник від лушпиння і промийте його.

Визначтеся, в яких ємностях будете готувати помідори. Якщо помідори досить великі, то в звичайну банку вони не помістяться. Тому потрібно вибирати ємність типу пластикового відра для харчових цілей. Я використовувала саме такі.

На дно ємності викладіть листя смородини, хрону, кілька парасольок кропу, кілька зубчиків часнику, нарізавши його вздовж на декілька частин.

В каструлю з товстим дном налити необхідну кількість питної води, додайте насіння кропу, чорний перець горошком і лавровий лист.

Поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, всипте цукор-пісок і велику сіль. Перемішайте до повного розчинення цукрового піску і крупної солі, знову закип’ятіть і зніміть з вогню. Повністю остудіть.

Стиглі помідори наколіть в декількох місцях навколо плодоніжки зубочисткою або великий голкою.

Заповніть ємність помідорами до половини. Потім викладіть листя і зелень.

Повністю заповніть ємність помідорами, зверху викладіть часник, укропные парасольки, петрушку, листя смородини. Накрийте листям хрону. Залийте розсолом розсолом, попередньо процідивши його через дрібне сито.

Накрийте тарілкою меншого діаметру, потім закрийте кришкою і зверху покладіть вантаж.

Залиште на 5-7 днів при кімнатній температурі. Приблизно на 3-5 день з’являться бульбашки при натисканні на тарілку.

Якщо утворюється цвіль, знімайте її з допомогою столової ложки.

Помідори будуть готові через 10-14 днів в залежності від розмірів овочів.

Готові бочкові помідори викладіть на тарілку і подавайте на стіл. Зберігайте такі помідори в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Бочкові помідори Квашені помідори Помідори з хроном на зиму Солоні помідори без оцту холодним способом Солоні помідори в бочці Солоні помідори з часником