Ще один варіант маринування зелених томатів у вашу скарбничку. І сьогодні – це бочкові помідори з гірчицею. Гірчиця надає помідорів трохи гостру нотку, дозволяє їм зберігатися тривалий час під капроновою кришкою або в бочці без появи цвілі і зберігає їх твердими. Додавання ж у мариновані помідори листя смородини, хрону і різних спецій урізноманітнює їх смак і пряний аромат додасть.
Інгредієнти: на 8 арк.
- Помідори свіжі – 4 – 5 кг
- Кріп – 20 гр.
- Кінза – 20 гр.
- Часник – 1 головка
- Гірчиця – 50 гр.
- Листя чорної смородини – 3 шт.
- Листя хрону – 1 – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 4 – 5 шт.
- Перець духмяний горошок – 4 – 5 шт.
- Для розсолу: –
- Вода – 2 л
- Сіль – 70 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування бочкових зелених помідор з гірчицею. Помідори промиваємо під проточною водою і викладаємо на бавовняну рушник, щоб вони обсохнули від води.
На дно посуду для засолювання помідорів укладаємо лист хрону, половину норми гірчичного порошку, перець, очищений і порізаний на невеликі шматочки часник, половину свіжої зелені.
Потім щільно укладаємо помідори. У каструлі кип’ятимо воду, додаємо в неї сіль, перемішуємо і знімаємо розсіл з вогню. Даємо йому охолонути до температури 70-75 градусів і заливаємо помідори розсолом. Зверху на помідори укладаємо залишилася зелень і листя хріну. Закрити ємність кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на 6-7 днів. Після чого помідори ставимо в холод на 25-30 днів.
По готовності, добре промариновані помідори можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Помідори з гірчицею Помідори з хріном і часником Помідори під капроновою кришкою Помідори холодним способом Солоні помідори з гірчицею